Okulda meyve suyunu ihmal etmeyin

Okulda meyve suyunu ihmal etmeyin
Güncelleme:

Okulda besleyici bir ara öğün için günde bir bardak meyve suyu gerekli...

Meyve sularının sağlıklı beslenmede özel bir yeri olduğunu söyleyen uzmanlar, çocukların ve gençlerin gün içerisinde yeterli seviyede meyve suyu tüketmelerinin sağlıklı nesil yetişmesi açısından önemli olduğunu vurguluyor. 

Yaz tatilinin sona ermesiyle çocuklar okula geri dönmeye hazırlanıyor. Uzmanlar zamanlarının çoğunu okulda geçirecek olan öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri için günde 1 bardak meyve suyu içmelerini öneriyor. Aynı zamanda uzmanlar bir bardak meyve suyunun çocukların gün içerisinde enerjik kalabilmelerini sağladığını belirtirken, bağışıklık sistemini kuvvetlendirici vitamin, antioksidan ve mineral açısından zengin olmasına da dikkat çekiyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç,meyve sularının beslenme çantalarında mutlaka bulunması gerektiğini belirtiyor. Öğrencilerin okulda enerji kaybı yaşamaması için meyve sularının önemli olduğunu söyleyen İnanç “Okula dönüş ile öğrencilerin fiziksel ve zihinsel aktiviteleri artıyor bu nedenle okul dönemlerinde daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuluyor. İçeriğinde doğal şekerleri muhafaza eden meyve suları kaybedilen enerjinin yeniden kazanılması için önemli bir kaynak oluşturuyor. Ayrıca okulların açılması ve mevsim değişikliği ile birlikte ortaya çıkacak virütik hastalıklardan korunmak için de meyve suları doğal bir çözüm oluşturuyor. Bu nedenle öğrencilerin beslenme çantasında her gün mutlaka bir kutu meyve suyu bulunmasını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

Meyve sularının özelliklerini ve sağlığa yararlarını anlatan İnanç sözlerine şöyle devam etti; “Örneğin kayısı suyunda yüksek miktarda beta karoten bulunuyor. Bu da vücudu ve organları saran epitel doku, göz sağlığı, kemik ve diş gelişimi için büyük önem taşıyor. Aynı zamanda büyüme fonksiyonları ve bağışıklık sisteminin iyi çalışabilmesi için gerekiyor. Potasyum yönünden de ilk sırada olan kayısı suyunda günlük a vitamini gereksiniminin 1/3 ü bulunuyor” dedi.