Ofiste egzersize hazır mısınız?

Ofiste egzersize hazır mısınız?

Stresli bir ofis gününde vücudunuzu rahatlatmak için 5 dakika ayırmanız yeterli.

Çok oturmanın insan sağlığı için zararlı olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Oturmanın verdiği zararı hafifletmek için günlük hayatta, hele ofiste çalışıyorsanız aktif olmak gerek. 

Uygulanması çok kolay ve pratik olan bu egzersizler vücudunuzun gerilerek rahatlamasını sağlar, kaslarınızdaki ağrıların kronikleşmesini engelleyerek postürünüzü düzeltir ve stres seviyenizi azaltır.

Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, kıyafetlerinizi bile çıkarmadan yapabileceğiniz hareketleri fotoğraflar eşliğinde sizler için yazdı:

\"dsc_0747.jpg\"

BİRİNCİ EGZERSİZ: Ayakta veya oturarak yapabilirsiniz. Kolunuzu düz bir biçimde diğer omzunuza doğru uzatın, diğer eliniz ile dirseğinizden bastırın. Omzunuzun arka tarafının gerildiğini hissedin. Bu pozisyonda 10 saniye bekleyip gevşeyin.

\"2-497.jpg\"

İKİNCİ EGZERSİZ: Ayakta veya oturarak yapabilirsiniz. Kolunuzu kürek kemiklerinizin arasına doğru bükün ve diğer eliniz ile dirseğinizden aşağıya doğru itin. Bu pozisyonda 10 saniye bekleyip gevşeyin.

\"dsc_0756.jpg\"

ÜÇÜNCÜ EGZERSİZ: Ayakta veya oturarak yapabilirsiniz. Elinizi başınızın üzerinden geçirin ve yana doru çekin. Bu pozisyonda 10 saniye bekleyip gevşeyin.

\"dsc_0759.jpg\"

DÖRDÜNCÜ EGZERSİZ: Ayakta veya oturarak yapabilirsiniz. Ellerinizi başınızın arkasında kenetleyin ve başınızı öne doğru çekin. Bu pozisyonda 10 saniye bekleyip gevşeyin.

\"4-222.jpg\"

BEŞİNCİ EGZERSİZ: Ayakta veya oturarak yapabilirsiniz. Ellerinizi belinize koyun veya ellerinizi kalçanızın üzerinde birleştirin ve kürek kemiklerini birbirine doğru iyice yaklaştırın. Bu pozisyonda 10 saniye bekleyip gevşeyin.

Egzersizleri ayakta yapıyorsanız belinizi çok fazla bükmemeye özen gösterin.

Leyditurk.com