Ofis mobilyasında 2015 trendleri

Ofis mobilyasında 2015 trendleri

Tasarımcılar yeni tarzlarında kaşe kumaşları ve pastel renkleri tercih ederken, açık pembeler, bebek mavileri ve vizon renkler ön plana çıktı.

İş yaşamındaki gelişmelere paralel artan yoğun ve uzun süreli çalışmalara sahne olan ofislerde, mobilya tercihleri oldukça önem taşıyor. Küçük detayların iş veriminde büyük fark yaratmasına etki eden tasarımcılar, ofis mobilyasında kullanış, zevk ve rahatlığı ön plana çıkaran trendleri kullanıcıya sunuyor.

Dünyanın 41 ülkesinden 627 firmanın katıldığı Uluslararası Ofis Mobilyaları Fuarı’nda (ORGATEC 2014) ulusal ve uluslararası önde gelen mobilya üreticileri, döşeme, akustik, aydınlatma ve medya teknolojileri alanlarında yeni ürünlerini sunarken, ofis mobilyasındaki 2015 modasını da tanıttı.

Almanya’nın Köln şehrinde 21-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen fuara bu yıl yedinci kez katılan ERSA Mobilya’nın Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, fuarda genel olarak kaşe kumaşın çok yaygın kullanıldığı izlenimine sahip olduklarını kaydetti.

Açık pembeler, bebek mavileri ve vizon renkler

Önümüzdeki yıl ofis mobilyasında öne çıkan detaylarla ilgili bilgi veren Ata, şunları söyledi:

“Fuarda genel olarak gözlemlediğimiz, kaşe kumaşın çok yaygın kullanıldığı akustik bölme sistemleriydi. Çalışma sandalyelerinden ayırıcı/bölücü panellere, bekleme koltuklarından aksesuarlara hala birçok farklı üründe kullanım kolaylığı nedeniyle vazgeçilmezlerden olan kaşe kumaşı sıkça görmek mümkün. Renk olarak da, özellikle koltuklar başta olmak üzere, çok sayıda farklı üründe, pastel renklerin kullanıldığını görmek mümkün. Açık pembeler, bebek mavileri ve vizon renkleri, farklı firmalarda karşımıza çıktı. Ofiste kullanılan ürünler daha feminen çizgilerde tasarlanmış ve pastel, soft renkler tercih edilmiş. Masa tabla renklerinde de genel olarak, beyaz melamin ve laminat dışında bir renk görmek pek mümkün değil. Ahşap doğal kaplamalar, cam masalar ve farklı renklerde melamin/laminat masalar ancak çok özel ürünlerde karşımıza çıkıyor. Genel olarak tercih edilen renk beyazdan yana.”