Nisan ayında kırmızı giyin

Nisan ayında kırmızı giyin

Astrolog Binnur Zaimler, Nisan ayında “işyeri kıyafetlerimizde kırmızı rengini tercih etmek enerjimizi ve özgüvenimizi artırır” dedi.

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformunda önerilerde bulunan Yönetim Danışmanı ve Astrolog Binnur Zaimler şunları söyledi: “Nisan ayının ilk yarısında hızlı bir tempo bizi bekliyor. Ay boyunca Koç burcunda ilerleyecek olan Venüs, girişken ve dışa dönük olmanın puan kazandıracağını söylüyor. Venüs Koç burcundayken işyeri kıyafetlerimizde kırmızı kullanmak enerjimizi ve özgüvenimizi artırır.”

“Nisan’ın ikinci yarısında ise Mars’ın geri hareketiyle gazdan ayağımızı çeksek fena olmaz” uyarısında bulunan Zaimler sözlerine şöyle devam etti: “18 Nisan’da geri harekete geçecek olan Mars tempoyu azaltmamızı sağlayacak. Atılımlarımız yavaşlasın, yeniliklere yelken açmada biraz daha temkinli ve araştırmacı olalım. Yurt dışı seyahatler, yabancılarla yaptığımız işbirlikleri ve yüksek öğretim konularında atılan adımlar geri alınabilir, planlar birkaç aylığına değişebilir.

Ayın ikinci yarısında dikkatli olmak gerekiyor

22 Nisan tarihinde Akrep burcunda gerçekleşecek Dolunay sayesinde sahip olduğumuz parayı etkin bir yatırıma dönüştürme kararı alabiliriz. Maddi durumumuz, başkalarına verdiğimiz borçlar, vermemiz gereken ödünç aldığımız şeyler gündeme gelecektir. Bir denge kurmak, bencil olmamak en doğrusu olacaktır.

İletişim gezegeni Merkür, 28 Nisan’da geri harekete başlıyor. Bu transit ayın 25’inden itibaren etkili olacaktır. İmzalarımızı, kararlarımızı, ek sıkışmaları bu tarihten önce almakta fayda var. Diğer taraftan Merkür geri hareketteyken eski arşivleri kullanmak, yarım kalmış projeleri bitirmek, eski arkadaşlardan destek almak akıllıca olacaktır.”

Nisan ayı için yukarıdaki tavsiyelerde bulunan Binnur Zaimler, ayın değerlendirmesini burçlara göre aşağıdaki şekilde yapıyor:

Koç:

23 Mart tarihinden beri ilişkileriniz, yaptığınız iş ve başkalarının sizin hakkınızdaki düşünceleri daha bir önemli olmaya başladı. Ay boyunca Koç burcunda olan Venüs, her zamankinden daha çekici olmanızı sağlayacak. Karizmanız yüksek. Üstelik herhangi bir görüşmede karşı tarafı ikna edebilme beceriniz de bu ay iyi. Venüs, girişkenliğinizi artırırken, flörtleri de hayatınıza davet ediyor. Birçok kişiden hoşlanmanız ve sosyal kelebek olmanıza şaşmamalı. Fiziksel ve sosyal olarak etkileme beceriniz artıyor.

Herkesten önce kendinizi düşünün. Fiziksel, ruhsal ve zihinsel anlamda yeni başlangıçlar yapın. 22 Nisan’da gerçekleşecek Dolunay, başkalarıyla paylaşımlarınıza dikkat çekiyor. Ortak yatırım fırsatlarını olumlu karşılayın. Diğer taraftan eşiniz veya ortağınızdan gelecek maddi veya manevi desteği de kabul edin. 25 Nisan sonrasında ise maddi birikimlerinizle ilgili karar vermeden önce ince eleyip sık dokuyun.

Boğa:

Başkalarının sizinle gizlice rekabet etmesi gibi kuruntuları bir kenara bırakın. Kontrol edemediğiniz ne varsa kafanızı yormayın. Endişeler sizi iyi bir yere götürmez. 20-22 Nisan tarihlerinde önemli kararlar almanız gerekebilir. Konfor alanından çıkmak istemeyen yapınız problemleri ertelemenize neden olmasın. İlişkinizle ilgili, işiniz veya dış dünyadaki olaylarla ilgili canınızı sıkan her şey su yüzüne çıkıyor. İlişkilerinizde inatçı değil, esnek olmak ve değişime kendinizi açmak gerekiyor. 28 Nisan sonrası 20 gün boyunca Merkür’ün geri hareketi Boğa burcunda olacak. 25 Nisan’da başlayan bir etki ile kafanız bir parça karışabilir. Hayatınızı gözden geçirmek, geçmişte yaptıklarınıza dönüp bakmak için bulunmaz fırsat.

İkizler:

20 Nisana kadar sürecek dönemde gelen davetleri kabul edin, evde oturmak yerine başkalarıyla zaman geçirin. Bir süredir dışarıdan gelen eleştirilere kendinizi hazırladınız. 18 Nisan sonrasında bu eleştirileri geri çekip sizinle iyi geçinmek isteyenler olacaktır. Diğer taraftan geçmişten gelen bazı tartışmaları çözmek için fırsatlar karşınıza çıkacak. İşleri fazla uzatmamak, dürüst ve şeffaf davranmak en doğrusu olacaktır. Unutmayın, kimse size karşı değil, herkes kendi tarafında. 22 Nisan’da oluşacak Dolunay o hafta boyunca günlük yaşamınızdaki bazı rutinleri değiştirmeniz gerektiğini gösterecek. Yeme alışkanlıklarınız, çalışma şekliniz, odaklandığınız günlük konuları iyileştirebilirsiniz. Ofiste bazı değişiklikleri duyma zamanınız geldi. Sağlığınıza odaklanın. 25 Nisan günü sorumluluklarınızın arttığını, daha ağırbaşlı olmanız gerektiğini düşündürecek olaylarla karşılaşacaksınız. Hiçbir şeyi ertelemeyin ve karamsarlığı bir kenara bırakıp hızlanın.

Yengeç:

18 Nisan’da geri harekete başlayacak olan Mars, 28 Haziran’a dek günlük hayatınızdaki rutinleri gözden geçirmeniz anlamına geliyor. Her gün içtiğiniz kahve, her gün geçtiğiniz sokak, ofisteki çalışma tarzınız, eşyalarınız, kullandığınız araba, yediğiniz yemek, alışkanlıklarınız. İşte tüm bunları biraz farklılaştırmanın tam zamanı. İşyerindeki projeler revize edilmek durumunda kalabilir. Diyet programınızı değiştirmeniz de gerekebilir. Size bağlı çalışanlardan bazıları istifalarını verebilir. Aşırı iştah, şeker ve karaciğer düşkünlüğü bir iki ay kaçınmanız gereken konular arasında. 22 Nisan tarihindeki Dolunay haftasında hayattan aldığınız keyif de artıyor. Yaratıcılığınız çok aktif. İlgi alanlarınızı hobilerinizi öne çıkarın. Ne size heyecan veriyorsa onu yapın. Kısa bir tatil kaçamağı Dolunay zamanı fena fikir değil. Dostlar arasındaki birine özel ilgi duyabilirsiniz. Size ilgisini belli edecek kimseler çevrenizde olabilir. Dolunay, hayatın güzel yanlarını size bir kez daha gösterecek görünüyor. 25 Nisan günü öğrenme iştahınız çok yüksek. Yeni bilgiler keşfedin ve başkalarıyla bunu paylaşın.

Aslan:

Bir yurt dışı seyahat planı aniden gündeme gelebilir. Gelişiminize katkıda bulunan her türlü fırsatı yakalayın. Yabancı dil öğrenmek istiyorsanız, yeni ayla birlikte bir kursa kaydolun. Yazarsanız, dergi, gazete TV editörleri ile iletişime geçin. Attığınız adımların geri dönüşü hızlı ve olumlu olacaktır. Bir süredir aşk hayatınızda olumlu gelişmeler söz konusu idi. 18’inden itibaren ilişkinizi gözden geçirin. Gerçek aşk mı değil mi? Bu soruyu kendinize sorun Kararsızlığınız varsa bunu karşı tarafa da söylemeniz gerektiğini unutmayın. 22 Nisan’a doğru Dolunay etkisi ile ev ve aile düzeni konuları öne çıkıyor. Aile içinde kararları beraber alıp ilerlemeye, hep beraber gelecek planları yapmaya özen gösterin. Taşınma, eşya ve yerleşim değişikliği düşünüyorsanız bunlara karar verin. 25 Nisan sonrası geri gitmek üzere yavaşlayan Merkür 18 Mayıs’a dek iş hayatınız ve itibarınızla ilgili değişimler getirebilir. Eskiden size verilmiş bir görevi tekrar karşınızda bulabilirsiniz. Meraklanmayın, bu gelişmeler sizin bazı şeyleri anlamanızı sağlayacak. Haziran’da ise işler tamamen rayına girmiş olacak.

Başak:

Yeni ayın etkisi ile 12 Nisan’a dek sürecek gökyüzü etkisi sizi araba veya ev sahibi bile yapabilir. 6 Marttan bu yana ev ve aile düzeniyle bağlantılı konulara zaman ayırdınız. Çaba sarf ettiniz. İşler tam bitecek derken, 18 Nisan sonrasında başka şeyler de yapmanız gerektiğini görebilirsiniz. Ev ve aile üzerine yaptığınız çalışmalarda bazı şeyleri gözden geçirmek, tekrar yapmak gerekebilir. Özel hayatınız bir süre daha ilgi istiyor. Bu ilgiyi 28 Eylül tarihine kadar eksik etmeyin. Taşınma, tadilat gibi işler de gündeme gelecektir.

Terazi:

18 Nisan – 28 Mayıs tarihlerinde Mars geri harekette olacak. Eskiden gidip çok beğendiğiniz yerleri tekrar ziyaret edin. Eski sözleşmelerinizden, eski yazılarınızdan yeni projeler için yararlanın. Bunun yanında yeni sözleşmeleri birkaç kere okuduktan sonra imzalayın. Seyahatlerde unutkanlıklara karşı önlem alın ve aracınızın bakımlarını daha önceden yaptırın. 22 Nisan günü oluşacak Dolunay, hafta boyunca maddi birikimlerin önem kazanacağını söylüyor. Paranızı nasıl değerlendireceğinize siz karar verin. Kısıtlı para yüzünden bazı girişimlerde bulunamıyorsanız borç alma olasılığını düşünün.

Akrep

22 Nisan tarihinde burcunuzda oluşacak Dolunay, o haftaya damgasını vuracak görünüyor. Özel hayat, iş hayatı, sağlık ve daha pek çok konuda gidişattan haberdar olacaksınız. Gizli saklı hiçbir şey kalmayacak, beklediğiniz haberlerin sonuçlarını da Dolunay ışığı altında alacaksınız. Akrep burcunda gerçekleşecek Dolunay, sizi harekete geçirebilir. Evde, işyerinde veya ilişkinizde bazı seçimler yapmak, gelişim sağlamak durumundasınız. Hiçbir şeyi ertelemeyin, sakince, rahatça karar almaya ve değişime açık olmaya çalışın. Belki de karşınızdaki kişiler sizden sadece anlayışlı olmanızı bekleyecek. Bu da o kadar zor olmasa gerek. 18 Nisan sonrasında geri hareketteki Mars, borç verdiğiniz kişilerden paranızı kolayca geri alabileceğinizi söylüyor.

Yay:

Yapmak istedikleriniz ne derece doğru? Gerçekten ne yapmak istiyorsunuz? Hedefleriniz nelerdir? İşte bu soruların cevabını 28 Mayıs’a dek aramanızda fayda var. Kendinize dönüp bakın. Başkalarına göstermek için değil, yalnızca kendiniz için bir şeyler yapın. Hatta kimseye söylemeyin mümkünse. 22 Nisan’da gerçekleşecek Dolunay haftasında kuruntu ve endişelerinizi bir kenara bırakın. Sadece görünür olana, elle tutulabilen şeylere odaklanın. Bir problem tanımlayamıyorsanız o aslında yoktur ve kuruntudan başka bir şey değildir. Günlük hayatınıza, yemenize, sporunuza odaklanmak en doğrusu olacaktır. 25 Nisan’daki gökyüzü evinizi ve özel hayatınızı ihmal etmemenizi, bazı olayları yanlış anlayabileceğinizi işaret ediyor. Evdeki sıvılar ve su tesisatı gibi konularda temkinli olmak uygun olabilir.

Oğlak:

22 Nisan tarihinde gerçekleşecek Dolunay, hafta boyunca dostlarınızla olan ilişkilerinize dikkat çekecek. İdeallerinize uygun kimselerle bir arada olmak, gelecek planları yapmak isteyeceksiniz. Partneriniz ve dostlarınızla birlikte olup pek çok şey üretebilirsiniz. Başkalarına hitaben yapacağınız konuşmalarda takdir toplamanız, başarılarınızı sergilemeniz kolay olacaktır. İlgi alanlarınız, hobiler, tatil kaçamakları, flörtler… Hepsi hayattan daha fazla keyif almanızı sağlayan unsurlar. Dolunay ışığı altında yaratıcılığınız da artıyor. Varsa çocuklarınızla ilgili beklediğiniz haberleri 22 Nisan’daki Dolunay sonuçlandıracak.

Kova:

18 Nisan tarihinden sonra 28 Mayıs’a dek Yay burcunda geri harekette olan Mars, eski dostlarınıza kavuşmanızı sağlayacaktır. Bu dönemde gelecek planlarınız konusunda kafanız bir parça karışık olabilir. İdeallerinizin değişebileceğini hesaba katın, esnek olun. Eski bir sevgili hayatınıza bu dönemde yeniden girebilir. 22 Nisan’da gerçekleşecek Dolunayın etkisi ile hem özel hem de iş hayatınızda gördüğünüz aksaklıkları konuşmak, dillendirmek ve geliştirmek isteyeceksiniz. Alacağınız bazı bilgiler, yeni haberler iş hayatında başka bir rota çizmenizi sağlayabilir. Değişime açık olun ve en önemlisi kendinize inanın. Gelişmeleri yakından takip etmeniz için radarınız da hep açık olsun.

Balık:

Özellikle 12 Nisan’a kadar ama ondan sonra da devam edecek kazanç fırsatlarını iyi değerlendirin. Alçakgönüllü olmanız, gelirinizin sınırlanmasına yol açmasın. Büyük düşünün ve büyük paralar isteyin. Ek gelir elde edeceğiniz büyük projeler veya bir prim keyfinizi yerine getirecektir. 18 Nisan tarihinde geri harekete başlayacak olan Mars, iş hayatında çizdiğiniz yolu analiz etmenizi ve belki de değiştirmenizi sağlayacak. 22 Nisan’da gerçekleşecek Dolunay ise oldukça rahat hareket etmenizi, her adımınızda destek almanızı sağlayacak. Büyük işler veya problemler karşısında size yardım eden güçlerin olduğunu görmek sizi oldukça rahatlatacak görünüyor. Aklınızda internet projeleri varsa tam zamanı, büyük bir lansman Dolunay ışığı altında iyi olabilir. Medyada yer alabilir, kendinizi geniş kitlelere tanıtabilirsiniz. 25 Nisan sonrası iletişim gezegeni Merkür’ün geri hareket etkisi başlıyor. Eski arkadaşlardan destek alabilir, eski müşterilerinizle tekrar çalışmaya başlayabilirsiniz. İmza öncesinde birkaç kez okumanız size puan kazandıracaktır.