Muhteşem 8 seks çeşidi !

Muhteşem 8 seks çeşidi !

Çiftlerin arasında özel bir bağ oluşturan seksin 8 çeşidini inceledik.

Seks hayatınızın muhteşem olduğuna eminiz. Fırsat buldukça sevgilinizi yatak odasına götürüyor ve uzun saatler yataktan dışarı çıkarmıyorsunuz. Peki seksin her çeşidini deneyimleyip aranızdaki mesafeleri aştığınızdan emin misiniz? 

Aile terapisti Laura Meeds, çiftlerin birlikte yaşlanıp, birlikte büyüdüklerini ve entellektüel gelişimlerini de birlikte yaşadıklarını söylüyor.

Meeds\'e göre çiftler, cinsel açıdan da büyüyor ve gelişiyor. Ve ilişkiyi besleyen kaynaklar çiftlerin seks hayatının olgunlaşıp gelişmesine de katkı sağlıyor.

Peki sevgilinizle yatak odasındaki ilişkinizi etkileyen seks çeşitlerinin hangileri olduğunu biliyor musunuz?

İşte ilişkinizi geliştiren seks çeşitleri !

Sınırları zorlayan seks

Sevgilinizle birlikte yatakta uzanıp \"Bu yaptığımız muhteşemdi!\" diye gevezelik edip, gülüşmek kadar güzel bir şey yok!

Aile terapisti Meers, uzun süreli ilişkilerde çiftlerin bazı dönemlerde heyecan eksikliği yaşadığını ve bu durumu nasıl düzelteceklerini bilmediklerini söylüyor. 

Bu durumu aşmanın tek yolunun partnerlerin kendileri etrafında yarattıkları güvenli alanın dışına çıkma cesaretini gösterebilmeleri. Eğer güvenli bölgenizin dışına çıkma cesaretini gösterip, sınırlarınızı zorlarsanız seks hayatınızı iyileştirmekle kalmayacak partnerinizle aranızdaki güven duygusunu da geliştireceksiniz.

Yeni şeyler denemekten çekinmeyin. Yatak odanızda güvenlik şeridini aşın ve partnerinizle heyecanlı maceralara atılın!

İlişkiyi sürdürme seksi

Kabul edelim ki yatak odasına her gittiğimizde ayaklarımızı yerden kesen duygular yaşamıyoruz. Bazen partnerinizle sıradan bir seks yaşayabilirsiniz. 

Bu hiç de muhteşem geçmeyen seks seansları özellikle uzun süreli birlikteliklerin en büyük sırrı.
Seks ve ilişki terapisti Clayton, \"Seks çiftlerin başkalarını dahil etmeden yaptıkları tek aktivite. Bu partnerler arasındaki bağı aşsiz ve güçlü kılıyor\" diyor. 

 Sıradan bir seksin gücünü asla küçümsemeyin. Partnerinizle aranızdaki bağı geliştiren sıradan seks stres atmak, fazla kalorileri harcamak ve kendinizi iyi hissettirmek gibi birçok faydaya da sahip! 

Utandıran seks

Eninde sonunda bunun olacağını biliyorsunuz! Vücudunuzun sizi utandıran sürprizler yapması beklenmedik bir olay değil. Partnerinizle seks yaparken terliyorsanız ya da vücudunuzdan garip sesler çıkıyorsa yüzünüzün kızarmasına gerek yok.

Uzaylı veya insan üstü bir yaratık olmadığınıza göre vücudunuzdan utanmamalısınız. Biz insanlar istemeden de olsa, gaz çıkarıyor, bazen kokuyor ve başka birçok utandırıcı şey yapıyoruz.

Aile ve ilişki terapisti Ruth Morehouse, \"Gerçek yakınlık , garip ve yüz kızartıcı durumlarda partnerinizin yanında kendinizi rahat hissetmenizle alakalıdır.\" diyor.

Indıana Üniversitesi Cinsel Sağlık Araştırmaları Merkezi direktörü Kinsey ise bu duruma çok basit bir bakış açısıyla yaklaşıyor; \" İnsan bedenleriyle seks yapıyorsunuz ve insan vücutları bazen komik şeyler yaparlar. Bu çok normal bir durum.\"

Tatil Seksi

Tatil seksi çiftlerin birlikte deneyimleyebilecekleri en heyecan verici seks çeşitlerinden biri. 

Başka bir yerde olmanın verdiği hafiflik ve anlamsız mutlulukla , vücudunuz rahatlamış ve zihniniz de gereksiz stresten arınmıştır. 

Aile terapisti Meers, tatildeyken daha umursamaz ve evde denemeye bile cesaret edemeyeceğiniz yeni şeyleri denemeye açık olduğunuzu söylüyor. 

Tatildeyken kendinizi daha seksi hisseder, eşinizle flört eder ve nerede seks yaptığınızı pek umursamazsınız. 

Eğer yatak odanızın duvarları içinizi sıkıyor ve kendinizi oraya hapsedilmiş hissediyorsanız, evinizden çıkın ve bir şehir otelinde yer ayırın. Bu masum ama heyecanlı haftasonu kaçamağı ilişkinizdeki unutamayacağınız anılardan biri olacak.

Uyku seksi

Hayatta önemli olanın varılacak yer değil, oraya yapılan yolculuk olduğunu hepimiz biliyoruz. Yani sekste her zaman orgazm olmak zorunda değiliz. Önemli olan nasıl seks yaptığımız ve ne kadar zevk aldığımız! 

Bazı gecelerde çıktığınız ateşli seks yolculukları uyku durağında son bulabilir. 

Uykuyla son bulan seks girişimleri insanlar arasında kötü anılsa da seks terapistleri farklı düşünüyor. Aile ve ilişki terapisti Meers, uykuyla son bulan seksin çiftler arasındaki sevgi bağını geliştirdiğini iddia ediyor. Meers\'a göre partnerinizi arzuladığınızı hissetmeniz bile çok iyi bir şey. 

İlişki uzmanı Meers, çiftlere \"Seks sırasında uykunuzun geldiğini hissettiğinizde partnerinize dokunun ve onu ne kadar sevdiğinizi ve ne kadar istediğinizi söyleyin. Bu bile seks açısından çok büyük bir hareket \"diyor.

Barışma seksi

\"Yatağa kızgın girilmez\" kuralı bu seks çeşidinin bir bahanesi gibi. Ateşli bir kavganın ardından ateşli bir sekse ne dersiniz?

Seks ve ilişki uzmanı Clayton, seksin tartışmadan kaynaklanan önemsiz, küçük yıpranmaları tamir edebileceğini söylüyor.

 Bazı çiftlerinse sorunlarla yüzleşmektense seks yapmayı tercih ettiğini söyleyen Clayton, bu durumun sağlıklı olmadığını söylüyor. Eğer ilişkinizde büyük sorunlarla mücadele ediyorsanız yatağa girmeden önce bunlara bir çözüm bulmalısınız.

Rahatlama seksi

Kendinizi üzgün, depresif, yalnız ya da incinmiş hissediyorsanız teselliyi sevgilinizin kollarında bulabilirsiniz. Seks tüm bu negatif durumların tam tersi duyguları ortaya çıkarıyor. Sevgş dolu, sıcak, samimi ve sizi seven biriyle seks yaptığınızda hissettiğiniz yalnızlık ve endişe dolu duygulardan uzaklaşırsınız. 

Yas tutulan zamanlarda seks yapmanın insanları rahatlattığını söyleyen Morehouse, \"Seks, hala hayatta ve canlı olduğumuzu haykırmanın başka bir yoludur.\" diyor. \"Ölüm ve büyük kayıplar karşısında kendinizi korumanın başka bir yolu. Daha tatlı ve belki de her zamankinden daha duygu dolu bir seks.

İlişki ve seks terapisti Clayton ise, başlarından kötü bir olay geçen çiftlerin arasında bir uçurum oluştuğunu söylüyor. Bazı çiftler bu kötü olaylar yüzünden ayrılırken, yas ve üzüntünün aralarına girmesine izin vermeyen çiftler tekrar yakınlık kurabiliryorlar.

Çılgın seks

Baş döndüren, muhteşem bir seksten bahsediyoruz. Ne kadar uzun zamandır birlikte olduğunuzun hiç bir önemi yok. 

Tek ihtiyacınız olan sizi sarsan, güçlü, şehvetli ve heyecanlı bir seks! Seks terapisti Morehouse bu tür seksin daha derin bir ilişki seviyesinde de önemli olduğunu söylüyor. Partnerinizin karşısında kontrolü tamamen elden bıraktığınızda, partnerinizin yüzünüzün aldığı değişik ifadeleri görmesinden çekinmemelisiniz. Kendinizi bu şekilde serbest bırakıp utangaçlığınızı bir kenara bıraktığınızda çift olarak birbirinize olan yakınlığınızın seviyesi artacak.