Misafirleriniz için pratik ikramlar

Misafirleriniz için pratik ikramlar
Güncelleme:

Konuklarınıza gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz en pratik aperatif lezzetler...

\"1-820.jpg\"

Ballı Susamlı Tavuk Tarifi

Malzemeler

350 gram tavuk bonfile
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı susam
Tuz
karabiber
kırmızı pulbiber
1-2 tutam toz zencefil

Ballı Susamlı Tavuk Yapılışı

Tereyağını bir tavada eritin. İri parçalara böldüğünüz tavuk etini eriyen tereyağında soteleyin. Baharatları ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak kavurun. Soya sosu ve balı ekleyip karıştırın. Son olarak susamı ekleyin. Tavukları, tüm malzemeye bulanması için iyice karıştırın. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Bol cipsle servis yapın.

\"2-467.jpg\"

Hellim Peynirli Çıtır Tarifi

Malzemeler

500 gram hellim peyniri
2 adet yumurta
150 gram toz badem
300 gram tel kadayıf
1 çay bardağı sıvıyağ

Hellim Peynirli Çıtır Yapılışı

Hellim peynirinin tuzunu almak için sıcak suda iki saat dinlendirin. Derin bir kapta yumurta ve toz bademi çatalla çırpın. Hellim peynirini parmak uzunluğunda ve eninde kesin. Kadayıfı elinizle didikleyip, sıvıyağla harmanlayın. Peynirleri yumurtalı karışıma bulayıp, daha sonra kadayıfa sarın. Yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin.

\"3-297.jpg\"

Beyaz Çikolata Keyfi Tarifi

Malzemeler

5 paket beyaz çikolata (400 gram)
1 paket bitter çikolata (80 gram)
2 su bardağı karışık orman meyvesi (yaban mersini, böğürtlen, ahududu, koca yemiş)
Çikolata güller için:
2 paket beyaz çikolata (160 gram)

Beyaz Çikolata Keyfi Yapılışı

Çikolataları benmari usulü eritin. Alüminyum tart kalıplarının içine bir fırça yardımı ile çok ince olmayacak şekilde sürün. Buzdolabına koyup iyice dondurun. Daha sonra çikolatanın dışında kalan alüminyum kabı elinizle dikkatlice yırtarak çıkarın. İçlerine orman meyvelerini paylaştırın. 
Gül süslemeleri yapmak için; 2 paket beyaz çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıda ince bir tabaka halinde dökün. Buzdolabına koyup dondurun. Gülleri hazırlamaya başlamadan 5 dakika önce dolaptan çıkarın. Çikolatadan 3 parmak boyunda ve \"D\" harfi şeklinde parçalar kesin. Aralarda kalan parçalardan da güllerin ortasını oluşturmak için minik rulolar hazırlayın. Ruloların etrafına istediğiniz gülün büyüklüğüne göre 1 ya da 2 adet \"D\" şeklindeki parçadan sarın. Hazırladığınız gülleri orman meyvelerinin üzerine koyarak servis yapın.

Sofra