Düşünerek zayıflayın...

Düşünerek zayıflayın...
Güncelleme:

Zayıflamak için her yolu deneyip de başarılı olamadıysanız bir de bunu deneyin..

Zayıflamak için her yolu denediniz, istediğiniz kiloya ulaştınız fakat yine kilo aldınız. Hiç düşündünüz mü, belki de zayıflamanın sırrı kafanızdadır?

'Spor salonlarına gideriz ve birileri bize koşmamız gerektiğini söyler. Koşmam mı gerekiyor? Evet, bunu biliyorum zaten; iyi de nasıl? Ben zaten koşabilseydim buraya ne diye gelirdim ki? Gider koşardım. Diyetisyene gidersiniz, size az yemeniz gerektiğini söyler. İyi de kardeşim nasıl? Zaten ben az yemem gerektiğini biliyorum, az yiyebilseydim sana gelmezdim. Psikoloğa gidersiniz, size üzülmemeniz gerektiğini söyler. Bunu zaten biliyorsunuzdur.

ÜZÜLME, AZ YE, ÇOK KOŞ...

Asıl soru şudur: tüm bunları nasıl yapacağım? Zaten bunları yapabilseydim size ihtiyaç duymazdım' sözleriyle kitabına başlayan Yasemin Soysal, aslında hepimizin aklından geçen soruları dile getirerek cevaplarını dışarıda değil, kendi içimizde bulmamıza yardımcı olacağını söylüyor. Yani zayıflamanın sırrı da kafada bitiyor! Tıpkı sigarayı bırakmak gibi...

NEYİ YANLIŞ YAPIYORUZ?

Peki, biz kafamızda neyi yanlış yapıyoruz da, bir türlü hedeflediğimiz kiloda kalmayı başaramıyoruz? Denediğimiz bütün o zorlu diyetler kilo vermemizi sağlasa da, neden almamız da bir o kadar kolay oluyor? Yasemin Soysal'ın 'Tek Şişman Beyniniz' kitabını elime alıp okumaya başladığımda bütün bu soruların çok mantıklı açıklamaları olduğunu gördüm. Kitapta beynin mucizelerine şahit olmanızı sağlayan çok değerli bilgiler var. Ama yerimiz ölçüsünde ben sizinle çok az bir kısmını paylaşabileceğim.

KIYAFETLER DE KİLO ALDIRIR

Verdiğimiz kiloları geri almamızın suçlusu meğer eski kıyafetlermiş! Dolapta masumca duran kıyafetler nasıl olur da bize kilo aldırabilir? Yasemin Soysal, kilo almanın sadece yemeklerle ilgili bir durum olmadığını söylüyor. 'Azimle ve hırsla 10 kilo verdiğinizi kabul edelim. Peki hiç kendinize dolaptaki eski kıyafetleri neden tuttuğunuzu sordunuz mu? Cevabı çok açıktır, daha sonra giyebilmek için. Peki bir insan zayıfladıktan sonra bile eski kıyafetlerini niçin atmaz? Bir insan zayıfladığı halde giyemediği kıyafetleri daha sonra giymeyi neden düşünür? Bütün bu soruların acı bir cevabı vardır; çünkü tekrar kilo alacaktır. Esasında bilinçaltınıza verdiğiniz komut şöyledir. Ben nasıl olsa tekrar kilo alacağım o yüzden bu kıyafetleri saklayayım. Eğer tekrar kilo almayacağınıza inansaydınız o kıyafetleri atardınız. Kısaca zihninize şöyle dediniz bile: en kısa zamanda kilo al! O zaman yapılaması gereken en doğru hareket kilo vermeye başladıkça size bol gelen kıyafetleri vermektir.'

İÇ ÇAMAŞIRLARI

Kendimizi nasıl iyi hissediyorsak öyle giyiniriz, değil mi? İç çamaşırları da bu anlamada düşüncelerimizin aynasıdır. Şişmanlık problemi yaşayan kişiler vücudunu saran iç çamaşırları kullanır. Her alışverişe çıktığınızda sizi daha kusursuz gösterecek iç çamaşırlarına bakarsınız. Çoraplı korseler, karın düzleştiriciler, basen küçültücüler... Fakat algınız sürekli göbeğinizdeki yağlardaysa, sizi bekleyen gerçek daha yağlı bir göbek olacaktır diyen Yasemin Soysal, kendinize şu soruyu sormanızı istiyor: 'Zihnimi böyle kandırmaya devam mı edeceğim, yoksa gerçeği değiştirmek için bu durumla yüzleşecek miyim? Bırakın kocaman bir göbeğiniz olduğunu bütün dünya görsün. Algınız olmak istediğiniz fizikte ve iç çamaşırlarında olsun. Olmak istediğiniz kişi nasıl bir iç çamaşırı giyerdi, bunu düşünün. Alışverişte sizi mutlu eden iç çamaşırları alın. Şimanlığınızı nasıl kapatacağınızı düşünerek alışveriş yapmayın. Algınız şişmanlıkta değil, zayıflıkta olsun. Gerçekten incelmek istiyorsanız, teninizi bir terziye götürün. En muazzam korse bedeninizdir, bunu asla unutmayın!'

ALGINIZI DEĞİŞTİRİN

- Sürekli siyah giyiyorsanız, bu renkten vazgeçin. Yakışmadığını düşünseniz bile diğer renkleri kullanmaya başlayın. Ta ki, bu renkler sizde bir rahatsızlık yaratmayıncaya kadar.
- Başkasında beğendiğiniz bir şeyi o stilde giyin.
- Başkasında beğendiğiniz bir takıyı takın. Belki bu büyük bir küpe, broş, kravat vs olabilir. Yolda herkesin size baktığını düşüneceksiniz. Takmaya devam edin.
- Zayıfladığınızda kestirmeyi düşündüğünüz bir saç modeli varsa, beklemeden hemen kestirin.
- Bir beden küçük kıyafetler denemekten çekinmeyin.
- Bir mayo alın ve hemen bir yüzme havuzuna gidin.

Sonuçlar mükemmel!

Yasemin Soysal, Yüksek Lisans Tezi araştırması olarak zihnin beden üzerindeki etkilerini araştırmaya başladığında, insanların kolayca kilo vermelerini sağlayacak bir sistem geliştirebileceğini hayal bile edemiyordu. Fakat geliştirdiği yöntemi kilo problemi yaşayan yaklaşık 1000 kişi üzerinde denedi. Sonuçlar inanılmazdı.

Güneş / Hande Övünç