Metabolizmanızı uyandırmanın tam zamanı !

Metabolizmanızı uyandırmanın tam zamanı !
Güncelleme:

Dyt. Yonca Sevim'den metabolizma hızlandıran çay tarifi...

Memorial Wellness Beslenme Danışmanı Dyt. Yonca Sevim, doğru beslenme, antioksidan besinler ve yeterli fiziksel aktivite ile yeni yıla sağlıklı bir başlangıç yapmanın yolları hakkında bilgi verdi.

Metabolizmayı uyandırıp kaybettiklerini geri vermek önemlidir. Bunun için kişi sabah kalktığında “uyanış çayı” ile beden hızınızı artırıp, geçen tüm bir yıldan kalan toksinlerden arınmaya başlayabilir.

Zencefil ve zerdeçal sayesinde cildinize kaybettiği ışıltıyı geri verin

Uyanış çayı hazırlaması kolay bir tariftir, buna rağmen etkisi büyüktür. Isırgan otu, taze nane, kök zencefil, kök zerdeçal, tane karabiber, biberiye ve ginseng bir demliğe koyulup üzerine kaynamış su ilave edilir. Ağzı kapalı olarak 10 dakika demlendikten sonra içime hazır hale gelir. Çayın yanında içine limon damlatılan 1 tatlı kaşığı pekmez tüketilmelidir. Kişi en geç saat 9.30’da uyanmış ve çayımızdan bir fincan içmiş olursa güne daha güzel başlayabilir. Ancak bazı hasta gruplarının bu konuda dikkatli olması gerekir.

Açık havada egzersiz yapın

Çay içildikten sonra, açık havada, mümkünse ormanlık, yeşil bir çevrede 45 dakika boyunca, 1 litre su tüketerek yürüyüş yapılmalıdır. Böylece deri yolu ile de vücuttan toksinler atılmaktadır. Yürüyüş sonunda 15 dakikalık streching yani vücudu esnetme ve germe egzersizleri yapılabilir. Sonrasında da sıcak bir duş sayesinde kişi bedenini güne hazırlamış olacaktır.

Öğünlerinizden önce ve sonra su için

Güne hafif bir kahvaltı ile devam edilmelidir. 1 adet haşlanmış yumurta, 1 dilim yarım yağlı beyaz peynir veya dil peyniri, 1-2 dilim çavdar ekmeği (25-50 gram), 1 adet elma, 1 adet kırmızı kapya biber ve 10 yaprak roka tüketilebilir. Sonrasında da 200-300 ml su içilmelidir. Öğle yemeğinden önce yine su içilmelidir. 1 porsiyon somon ızgara, yanında yeşillikler, zeytinyağlı enginar, 1-2 dilim tam tahıllı ekmek yenebilir. Öğün sonrası tekrar su tüketilmelidir.

Ruhunuzun da dinlemeye ihtiyacı var

Bu arada kişi sevdiği bir koku ve müzik eşliğinde buhar banyosu yaptıktan sonra cildini keseleyerek ihtiyacı olan beden ve ruhsal sakinleşmeyi de sağlamış olur. Üstelik ölü derilerden arınmış bir cilt genç ve sağlıklı bir görünüm sağlar.

Yeşillerin yenileyici etkisinden faydalanın

İkindi arasında 1 bardak kefir, 2 adet ceviz içi, 1 dilim ananas ve sonrasında yine 200-300 ml su alınmalıdır. Akşam yemeği 1 çay bardağı haşlanmış karabuğday, 1 çay bardağı lor peyniri, roka, nane, maydanoz gibi yeşillikler, taze mor reyhan, 3 sap haşlanmış kuşkonmaz, çeşitli baharatlar ve sirke ile hazırlanmış salata, 1 bardak yoğurt şeklinde olabilir. Gece ara öğünü olarak da, eğer geç yatılacaksa, 1 bardak greyfurt ve nar suyu karışımı içilebilir.

Kaliteli bir uyku önemli

Düzenli ve zamanında uyku sayesinde vücutta yapıcı hormonların salgılandığı gecenin gelecek güne katacağı genç ve parlak bir cilt ve zihin ile yılın geri kalan kısmına keyifle başlanabilir.

Leyditurk.com