Melda Kahraman sergisi Galeri Bohem'de!

Melda Kahraman sergisi Galeri Bohem'de!

Galeri Bohem Kurucusu Burcu Erkal Salman, orta düzeyde bir yatırımcının resim koleksiyonu oluşturup kazanç sağlayabileceğini açıkladı.

Tablo biriktirirken her zaman çok para harcamaya gerek olmadığını söyleyen Galeri Bohem Kurucusu Burcu Erkal Salman, “Mütevazı bir bütçeyle de resim koleksiyonu oluşturup, para kazanmak mümkün. 11 yıllık süre içinde enflasyon karşısında sanat eserleri reel getiri konusunda ciddi bir performans gösterdi. Tablo koleksiyoneri olmak, genelde zenginlerin sahip olduğu bir alan gibi gözükse de,  orta gelir düzeyindeki bir yatırımcının da mütevazı bir bütçeyle koleksiyon oluşturup buradan para kazanması mümkün.  Yatırımcıların güvendiği galericilerden veya sanatçılardan resim alarak, zamanla koleksiyon oluşturabilirler” dedi.

 Koleksiyonerliğin hobi olmaktan çıkıp, bir prestij göstergesi olduğunu vurgulayan Salman, “Sanat ve cemiyet dünyasında, resim koleksiyonerliğine başlayan ünlü isimlerin sayısı her gün artıyor. Rahmi Koç’tan, Sabancı ailesine, Ulusoylardan, Eczacıbaşı ailesine kadar  bir çok ünlü aile, salonlarındaki tabloların sayısında yarışıyor. A-B grubu diye tabir ettiğimiz grupta tabi ki daha çok sanata ilgi var, ancak önemli olan her kesimden insana sanatı sevdirmek ve ulaşılabilir kılmaktır” şeklinde konuştu.

Resim koleksiyonuna sahip olabilmek için bin 500 tl yeterli

Başlangıçta minimum bin 500 TL ‘den başlayarak küçük ebatlı resimlerle koleksiyon oluşturulabilineceğini belirten Salman, “Dünyada erişilebilir sanat dönemi yaşanıyor. Belli bir kitleye hitap eden milyon dolarlık eserler bir yana, artık sanatın mütevazı bütçelere de hitap ediyor. Uygun koleksiyonlar,  toplanarak oluşturulabilir” dedi.

Galeri Bohem\'in, hedeflerinin Nişantaşı’nda gelenekselleşmiş galericilik anlayışına farklı bir soluk getirmek suretiyle her sanat dalından sanatçıları, sanatseverlerle buluşturmak olduğunu söyleyen Burcu Erkal Salman samimi bir ortamda çeşitli sergiler ile beraber atölyeler düzenlemek ve sanatın değişik alanlarını; genç, yaşlı, çocuk demeden herkesle paylaştıklarını söyledi. Salman, “Bütün bu etkinliklerdeki amacımız ise yaşamımızda; ruhumuzu dinlendirmek, kendimizi yeniden keşfetmek ve bir iz bırakabilmek için üretmek” olacak.” dedi.

Galeri Bohem\'de 1-11 şubat tarihlerinde yer alacak Melda Kahraman sergisinin çok özel olduğuna vurgu yapan Salman, sergi hakkında şu bilgileri verdi: “13 Mayıs 1984 İstanbul doğumlu sanatçı Melda Kahraman, ilk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra Amerika’nın Colorado eyaletinde University of Denver’da yüksek tahsilini yaptı. Siyasal Bilimler ve Sanat bölümlerinden mezun olan sanatçı, on yıla yakın bir süre Amerika’da yaşadıktan sonra beş yıl önce İstanbul’a temelli dönüş yaptı. Melda Kahraman’ın bu süre içerisinde yaşadığı ve çeşitli bölgelerden toplayıp objektifinden bizlere sunacağı zengin ve çarpıcı 31 fotoğraftan oluşan ilk sergisine 1-11 Şubat tarihleri arasında Galeri BOHEM ev sahipliği yapacak. Sanatseverler için sergi pazartesi hariç her gün 11.00 – 20.00 saatleri arasında açık olacaktır“.