Mavi far modası geri döndü !

Mavi far modası geri döndü !
Güncelleme:

Mavi farın demode olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz...

Mavi göz farının çok demode olduğunu mı düşünüyorsun? Maalesef yanılıyorsun. Çünkü 2015 yaz dönemi boyunca, kırmızı halıda, sokak stilinde bolca gördüğümüz birbirinden şık isimler bize mavi farın geri döndüğünü gösterdiler. Mavi farı, sadece renkli gözlüler değil, kahverengi ve siyah gözlü kadınlar da başaryla uyguluyor. Yani senin de mavi farı denemen için hiçbir engel yok!

Mavinin hangi tonu?

Mavinin hangi tonunu kullanmak istediğin sana kalmış. Eğer çok göze batmayan bir mavi tonu düşünüyorsan, koyu lacivert tonlara yönelebilirsin. Böylece siyah/ lacivert karışımı bu renk çok parlamayacaktır. Eğer beyaz tenliysen ve farklı bir makyaj stili denemek istersen, mutlaka turkuaz rengini denemelisin. Hem plajda hem de akşam kullanabileceğin bu renkle çok iddialı olacaksın. Aman diyeyelim, mavi farınla mavi maskaranı birlikte kullanma!

Mavi farı nasıl uygulamalısın?

Mavi farı sadece göz kapağına değil, alt kirpik diplerine de uygulayabilirsin. Öncelikle makyajını nasıl dengeleyeceğine karar vermelisin. Gözlerine yoğun far uygulayacaksan, dudaklarına nude ruj sürmelisin. Mavi farını, pastel kullanabileceğin gibi simli mavi far da tercih edebilirsin. Eğer gözlerin küçükse, mavi farının kuyruklu şekilde sürmelisin. Böylece gözlerin daha büyük gözükecektir. Eğer hafif dozda mavi far uyguladıysan, dudaklarına pembe ruj sürebilirsin.

Eğer renkli far sürmek senin için çok uzaksa, mavi eyelinerı mutlaka denemelisin.

Makyaj.com