Günde 6 öğünle zayıflayabilirsiniz !

Günde 6 öğünle zayıflayabilirsiniz !

Günde hem 6 öğün yiyip hemde zayıflamak mümkün! Daha sık yiyin ve zayıflayın !

Eğer spor salonuna gidiyorsanız veya oradan birini tanıyorsanız muhtemelen sık ve az yeme alışkanlığını duymuşsunuzdur. Hala çok genel bir uygulama olmasa da küçük topluluklar tarafından uygulanmakta.

Gerçekten böyle bir diyet kilo verdirir mi?

Büyürken, çoğumuza 3 büyük öğün yememiz öğretildi. Kahvaltıda, küçük bir şeyler yedik, öğle yemeğinde sandviç gibi yanımızda taşıyabileceğimiz bir şey, akşam yemeği ise tüm ailenin toplandığı bir ziyafetti.

Neye inanacağız?

Cevap, uzmanların sizin inanmanızı istediği şey 3 büyük öğün yememeniz. 3 büyük öğün yemek yerine . Az miktarda ve sık yemek diyetisyenlerde destekledikleri ve iyi sonuçlara ulaştıkları için popüler oldu. Az yendiği zaman besinlerin emilimi daha kolay oluyor ve zayıflanıyor. 'Tek seferde çok fazla kalori alındığında, vücut bununla başa çıkmak için besinleri yok etmiyor veya fazla besinleri depolamıyor. Aynı kaloriyi gün içinde alacağımız 4-6 öğüne bölersek, vücudun termik etkisi artıyor, %10 daha fazla kalori yakılıyor' diyor. Pittsburgh Medical Center spor beslenme direktörü Lesli Bonci.

Kanıt:

St. Michael's Hospital Ontario, Kanada'da yapılan araştırmada iki ayrı grup incelendi. Bir grup alışılmış 3 öğün yemeği yerken, diğer gruptan gün içinde 12'den fazla ve az yemeleri istendi. Az yiyenlerde daha düşük seviyede LDL (kötü kolesterol) çıktı. Limburg Üniversitesinde yapılan diğer araştırmada az yiyenlerin karbonhidrat ve yağ oksidasyon seviyesi daha istikrarlı çıktı.

Faydaları

Yukarıda da belirtildiği gibi az yemek besin oksidasyon seviyesini düzenliyor, vücudun daha fazla besin yakmasını sağlıyor. Dolayısıyla zayıflamak isteyen kişilerin bu diyeti seçmeleri gerekiyor. Kandaki kolesterol oranını düşürüyor. Sık sık yemek, uzun açlık sürelerinin oluşmasını engelliyor. Öğlenden saat 18.00'e kadar hiçbir şey yemediğinizi düşünün, bu genelde akşam yemeğinde çok fazla yemekle sonuçlanıyor. Bu çok kötü bir yeme alışkanlığı, çünkü metabolizmamız her yemeğe oturuşumuzda belli bir miktarda kalori, karbonhidrat, yağ ve protein yakabiliyor.

Az ve sık yemek gelenekten nasıl ayrışır?

Genellikle çalışan kesim 3 öğün yemeye koşullanmıştır. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği. Bu rutin insan sağlığından çok iş yerindeki verimlilik için böyle belirlenmiştir.

Hepimiz 9-5 arası çalışıyoruz ve sadece öğle arası veriyoruz. Bu da küçük birkaç bölünme dışında baya bir çalışma zamanı yaratıyor. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin de çalışma saatlerine denk gelmediğini düşünecek olursak. Öğlenden saat 6'ya kadar aç kalmak sağlınızı bozuyor. Oksidasyon seviyesini istikrarsızlaştırıyor, ve akşam yemeğine saldırıyor.

Mini-öğün diyeti

Düzgün bir şekilde bölün

Öncelikle günde daha fazla öğün yemek, daha fazla besin tüketmek anlamına gelmiyor. Mini öğünün temeli, günlük alınan kalori miktarını değiştirmeden öğünlere yeniden dağıtması. Ortalama bir erkek, günde 2500 kalori tüketmeli. Bunu 6 öğüne böldüğümüz zaman, bir mini-öğün 50 gram karbonhidrat, 25 gr protein ve 8 gram yağ içermelidir. Bu beslenme bol kalorili yiyen biri için çok da kolay olmayacaktır.

Taşınması kolay yapın

Yiyecek saklama kabına koyabileceğiniz, her yerde ve her zaman yiyebileceğiniz yemekler yapın.

Alışması için midenize zaman tanıyın

Bugüne kadar 4-6 öğün alışkanlığını edinmediyseniz, mideniz bu yeni öğretiye alışana kadar zor zamanlar yaşayacak. Mide kastır ve kullanıldıkça büyür. Tek öğünde çok fazla tüketmeye alışanlar ilk başta aç kalacaklar. Merak etmeyin, mideniz zamanla küçülecektir. Vücudunuz alışana kadar çok su için özellikle mideniz sürekli gurluyorsa. Bana güvenin günde 4-6 öğün almak doğru yol. Şimdiden alışın, pişman olmayacaksınız.