Makarna pişirirken yapılan hatalar

Makarna pişirirken yapılan hatalar
Güncelleme:

Herkesin sevdiği bu yemeği doğru yaptığınıza emin misiniz?

Makarnayı basit bir yemek olarak düşünebilirsiniz ama çoğu insan bu favori yemeği hazırlarken, lezzeti etkileyebilecek, küçük de olsa hatalara düşmeye devam ediyor…

Kaynatma suyunun içine yağ koymayın

Eğer böyle bir alışkanlığınız varsa, hemen vazgeçmelisiniz. Bunun hiçbir faydası olmadığı gibi, makarnanın yağlı bir yüzeye sahip olmsına ve dolayısı ile sosun yeterince nüfuz etmemesine sebep olur. Popüler inancın aksine, makarna tanelerinin birbirine yapışmasını önlemez.

Makaranayı kaynayan suya döküp, unutmayın

Makarnaları suyun içindelerken arada da olsa karıştırmanız gerekir çünkü işte bu onların birbirine yapışmasını önleyecektir. Eğer makarna poşetini kaynayan suya boşaltır ve kaderine bırakırsanız, tüm tanelerin birbirine yapışma ihtimali oldukça büyüktür.

Tamamen pişirmeyin

Makarnaya katacağınız malzemeleri ya da sosu ekledikten sonra bir süre de birlikte pişirceğinizi göz önünde bulundurarak, suda çok fazla kaynatmayın. Tabii hamurlaşmış makarna yemeyi sevmiyorsanız.

Makarnayı durulamayın

Makarnayı kaynattıktan ve süzdükten sonra durulamanıza gerek yoktur. Bunun yerine, taneleri direk olaratk sosun içine eklemeli ve hatta kaynama suyundan da bir parça ilave etmelisiniz. Bu su makarnadan sızan nişasta ile doludur, yani ev yapımı soslar için harika bir katkı olacaktır.

HT Hayat