Size uygun saç şeklini ve doğru rengi keşfedin !

Size uygun saç şeklini ve doğru rengi keşfedin !
Güncelleme:

Unutmayın; saç şekliniz ve renginiz, kişilik özelliklerinizi yansıtıyor !

İş Yerinde Saçlarınız Nasıl Olmalı?

Hanımlar bu sorununuzla yüzleşmeye hazır mısınız? Konu saçlara geldiğinde çok sert eleştiriler söz konusu olabilir. Bu yüzden, iş yerinizde saçlarınızın nasıl göründüğü önemlidir. 'İstediğiniz Vücuda Sahip Olmak İçin Vücudunuzu Yeniden Giydirmelisiniz' kitabın yazarı ve stilist Bridgette Raes, iş yerinde dikkat edilmesi gereken saç şekilleri hakkında bilgiler verdi. Neler öğrendiğimizi tahmin bile edemezsiniz.

Uzun Saç Trendi

Rihanna'nın diken diken saçları ya da Jennifer Aniston'un saç örgüleri gibi spor modeller için bir - iki şey yapabilirsiniz. Ancak aynen taklit ettiğinizde yaratıcılığınızın eksik olduğu düşünülebilir. Doğru çizgide ilerlemenin anahtarı, en popüler stili kendi yüzünüze ve yaşınıza göre kullanmak. Başka bir deyişle Miley Cyrus'un saçları sizi 15-20 yaşları arasında daha çok yakışırdı öyle değil mi?

Topuz ve At Kuyruğu Saçlar

Topuz ya da saçları at kuyuruğu şeklinde toplamak klasik bir karar olabilir. Ancak bu iki model doğru kıyafetle kullanılmalıdır. Kıyafetinizle uyumlu olarak saçlarınızı topuz ya da at kuyruğu gibi şekillendirdiyseniz gün boyunca saçlarınızın dağılmamasına dikkat etmelisiniz. Düşük topuz kullanıyorsanız yine saçlar parlak ve düzgün olmalı. Sıkı bir topuz da ciddi, sert ve ulaşılmaz görünmek için mükemmeldir.

Kabarık Saçlar.. Hayııır!

80′lerin 'İşçi Kız' filmindeki saçları hatırlıyor musunuz? Ne olursa olsun saçlarını bu şekilde şekillendirmeyin. Modası geçmiş kabarık saçlar korkutucu ve çılgınca olabilir. Raes, kabarık saçların hacmini azaltmak için fönle düzleştirmeyi ya da daha iri dalgalı olarak kullanmanızı öneriyor. Toplantıya girmeden 10 dakika önce saçlarınızı bu şekilde düzeltebilirsiniz.

Renk Seçiminiz Doğru mu?

Şimdilerde saçları boyalı olmayan kadınlar yok denecek kadar az. Çalışmaya başladığınızda iş yerinizdeki atmosfere uygun olarak saçlarınızı yeniden veya ilk defa boyatmak isteyebilirsiniz. Podyumlara bakarak saçlarınızı daha açtırabilir ya da koyulaştırabilirsiniz. Ancak bunu yaparken rengin teninize, iş yerinize uygun olup olmadığına dikkat edin! Resmi bir kuruma mavi saçlarla girdiğinizi ya da koyu bir tende açık sarı bir saçı hayal edebiliyor musunuz? Dip boyanız geldiğinde 'nasıl göründüğümü önemsemiyorum' deme lüksüne sahip değilsiniz. İş yerinde bakımlı görünmek için bunu önemsemeli ve önleminizi almalısınız.

Saç Bandı Kullanın

Şu sıralar saç bantları oldukça popüler. Gözlerinizin önüne düşen ya da yüzünüzü kapatan saçları düzene sokmak için ideal. Saç bantları ayrıca, saçlarınız dağınık ve parlak olduğunda bunu gizlemenin, daha iyi görünmenin en pratik yolu. Baskılı ya da parıltılı saç bantları sizi daha fark edilir kılabilir ancak bu çeşitler arkadaş çevresinde kullanım için daha idealdir. Aksesuar fikri saç bandının tüm görünüşünüzle uyumlu olmasına dikkat edin.

Düz, Ok Gibi Saçlar

Düz ve uzun saçlarınızı istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz ancak uzun ve katlı kesilmiş saçlar sizi üniversite kızı gibi gösterebilir. İş yeri için aynı boyda kesilen düz saçlar, daha olgun ve sofistik görünmenizi sağlayabilir. Dahası, hafif ürünlerle ya da saç şekillendirme aletleriyle hacim ve dalga verebilirsiniz.

Kısa Saça Dikkat

Raes'e göre kısa saç için Natalie Portman gibi zarif, ince, doğru bir yüze sahip olmalısınız. Kısa saçlar yüzünün daha yuvarlak görünmesini isteyenler için ideal değil. Bu yüzden kullanım kolaylığı açısından ilk başta harika gibi duran kısa saçlarınız tekrar uzayıncaya kadar sıkıntı çekebilirsiniz. Ofiste kısa saçların avantajları ise kişinin kendisini daha güvenmesini sağlaması ve fark edilme rahatlığıdır.

Fonksiyonel öneriler

Bazı kadınlar saçlarının güzelliğinin farkında değildirler ve arkalarına saklarlar. Saçlarınızla oynamak, sürekli gözlerinin önünden geriye doğru itmek, yüzünüze gelen saçları kaldırmak sizi sinirlendiriyor olabilir. Uzun bob cut (long bob cut) kesimi (Gwenth Patlow'un saçları gibi) ya da kat kat kesim iş yerine uygun kesimler olabilir. Özellikle sunum yapacağınızda ya da toplantıya katılacağınızda tüm gözlerin üzerinizde olmasını sağlayabilir.

Saçlarınıza Nasıl Bakmalısınız?

Size ugyun stil ne olursa olsun, önemli olan saçlarınızın her zaman sağlıklı ve bakımlı kalmasıdır. Raes, saç kesimi, düzeltmeler ve boyama için her 6 hafta ile 8 hafta arasında kuaföre gidilmesini öneriyor. Unutmayın, saçlarınızın kabarıklığı, şekli, beyazlar ya da saç dip boyanızın gelmesi gibi görünümünüzü etkileyen şeyler başarı bir kadın olarak önemli bir parçanız!