Liposuction'da yeni yöntem

Liposuction'da yeni yöntem
Güncelleme:

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hiç ummadığınız bölgelerde bile incelme sağlamak mümkün.

Liposuction'ın yepyeni küçük kanüller sayesinde kolun üst bölgesine, bacaklara ve bileklere dahi uygulanması mümkün. Marie Claire, konuyu ayrıntıları ile estetik cerrahi uzmanına sordu.

Neştersiz incelme yöntemlerinin yararları ve sayıları arttıkça, daha az kişi liposuction'a başvurmaya başladı. Oysa bu yöntem nestersiz olanlara nazaran daha kesin sonuçlar veriyor.

Liposuction'ın yepyeni küçük kanüller sayesinde kolun üst bölgesine, bacaklara ve bileklere dahi uygulanması mümkün. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Gülriz Kargül, estetik dünyasındaki yenilikleri Maire Claire'e anlattı.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hiç ummadığınız bölgelerde bile artık incelme sağlamak mümkün. Liposuction'da kullanılan yepyeni küçük kanüller sayesinde artık sadece basen ve karın bölgesi dışında bacaklara, bileklere, hm üst kısmına, bel etrafındaki bölgelere hatta kol altına dahi uygulanabiliyor. Böylece çizme ve bilekten bağlı ayakkabı ya da kolsuz bluz giyemeyen kadınlar özgürce giyinme şansına sahip oluyorlar. Türkiye'de bu kanüllerle ameliyat yapan Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Dr. Gülriz Kargül, bizlere estetik sektöründeki ve liposuction'daki yenilikleri anlattı.

Liposuction'da kullanılan en son teknolijiyi anlatabilir misiniz?
Eskiden daha kalın ve büyük kanüllerle ameliyat yapıyorduk, şimdi ince olanların yardımıyla da gerçekleştirebiliyoruz. Kalın kanüller kolun üst kısmına, bacakların alt kısmına ve bel bölgesine uygulanamazken, şimdi rahatlıkla bu bölgelere de liposuction yaparak incelme sağlayabiliyoruz. Hatta kadınların en çok rahatsız olduğu bölgelerden biri olan kol altına ve bileklere de uygulamak mümkün. Yıllarca çizme ve bilekten bağlı ayakkabılar giyemeyen kadınlar bu ameliyat sayesine bana sürekli teşekkür ediyorlar. Onların yüzünü güldürmek çok büyük bir keyif. Şimdi bir de bu kanüller ile gıdı bölgesine de yapıyoruz. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Gıdı bölgesine liposuction uygulamak oldukça riskli ve zor olsa gerek...
Yaşlanmayla birlikte yüzde sarkma meydana geliyor ve bundan rahatsız olan kadınlar sarkmaları bir şekilde gidermeye çalışıyor ama kimse gıdı bölgesine dokunmuyor. Bu yüzden de; 'Bir kadının boyun bölgesine baktığınızda onun kaç yaşında olduğunu anlayabilirsiniz' denir. Oysa artık bu kanüllerle, söz konusu deyim de yok oldu. Kulak arkasından küçük delikler açarak tüm bu bölgeyi yok etmemiz mümkün. Böylece boyun ve yüz arasında uyum sağlanabilir.

Türkiye'de en çok hangi bölgelere liposuction uygulanıyor?
Daha riskli bölgelere uygulamaya başlasak da, hala en çok karın ve basen bölgesine uygulanıyor. Türk kadınları eskiden elma vücut tipine sahipti, şimdi yeni neslin vücudu tam bir armut. Bu yüzden ileride liposuction uygulanan bölgelerde ciddi değişimler yaşanacağına inanıyorum. Ayrıca erkekler de artık bu uygulamalara başvuruyor. Özellikle de bel etrafına ve göğüs bölgesine uygulatmayı tercih ediyorlar.

Estetik dünyasındaki yeni değişimlerden bahsedebilir misiniz?
Şu aralar en büyük yenilik göğüs büyütme ameliyatlarında kullanılan protezlerde yaşanıyor. Yepyeni daha sağlıklı protezler piyasaya çıktı. Kadınlar için bildiğiniz gibi göğüs çok önemli bir bölge halini aldı. Gerek sağlık için gerekse kusursuz bir görünüm için en çok göğüs ameliyatları yapılıyor. Bu nedenle uzmanlar da bu konuda kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar. Cohesive 3 adlı yeni protezin jöle kıvamı çok olduğundan rahatlıkla form verilebilmesi mümkün. Üstelik dış çevresi ise ömür boyu kullanılabiliyor. Bir daha yenilemek gerekmiyor. Ayrıca bir diğer yenilik ise göğüs küçültme ameliyatında. Eskiden çok fazla iz meydana geliyordu, şimdi bu izleri de azaltmak mümkün.