Kışın vazgeçilmezi olacak şifalı karışım

Kışın vazgeçilmezi olacak şifalı karışım
Güncelleme:

Sağlığımızı korumak ve hastalıklara savaş açmak söz konusu olunca, doğa sınırsız kaynaklarını bize cömertçe sunuyor.

Limon, zencefil, tarçın ve balı farklı şekillerde karıştırarak kış boyunca sık sık kullanırız. Yemek.com ise, bu karışımın etkisini doruğa çıkaran farklı bir bitki ile bizleri tanıştırıyor: Yaban turpu! Yaban turpuyla hazırlanan şifalı tarif hafızayı güçlendirmeden kilo yakımına, yorgunluktan ağrılara kadar pek çok şikayetin giderilmesinde yardımcı rolü üstleniyor.

Yemek.com’un Kış Şifası: Ağrıları Dindirirken Yağ Yakımını da Hızlandırdığı İddia Edilen Karışım başlığıyla paylaştığı şifalı tarif de, pek çok rahatsızlığa iyi geliyor. Kendini halsiz ve yorgun hissedenlerin şikayetlerini azaltıyor, öksürükten veya sırt ağrılarından yakınanlara iyi geliyor, yağ yakımını hızlandırıyor ve hafızayı güçlendiriyor.

Yaban turpuyla tanışın

Bu tarifin can alıcı noktası, içindeki zencefil, limon, tarçın ve bala eşlik eden yaban turpu. Ana vatanı Amerika olsa da ülkemizde de yetişen yaban turpu, içinde bolca C vitamini, magnezyum ve kalsiyum bulunduruyor. Şekli uzunca ve taze zencefili andıran bu bitki, kış mevsimi boyunca tezgahlarda bulunabiliyor. Tazesini bulamayanlar ise, güvendikleri bir aktardan toz halinde satın alabilirler.

Malzemeler

• 125 gram yaban turpu

• 2 santimetre boyunda bir parça taze zencefil

• 4 limon

• 3 yemek kaşığı bal

• 2 yemek kaşığı toz tarçın

Yapılışı

Yaban turpunu üzerindeki kabuğu incecik bir şekilde aldıktan sonra küçük parçalar halinde blendera koyun.

Üzerine taze zencefil parçasını da ekleyin ve 1 dakikayı geçmeyecek kadar kısa bir süre blenderdan geçirin.

Ardından limonların suyunu sıkın ve blenderdaki turp-zencefil karışımının üzerine ekleyin, blenderı 2-3 dakika çalıştırın.

Blenderdaki karışımı bir kavanoza alın ve son olarak içine bal ve toz tarçını ekleyin.

Bir kaşık yardımıyla iyice karıştırdıktan sonra karışımınız hazır.

Kullanım önerisi

Kavanozdaki karışımı bitene kadar günde iki kez bir yemek kaşığı kadar kullanın. Yemeklerden önce ya da spor yapıyorsanız spordan sonra kullanmanız etkisini daha hızlı görmenizi sağlayacaktır. Karışımı 3 hafta boyunca düzenli olarak kullandıktan sonra 1 hafta kadar ara verin. Ardından ihtiyaç duyarsanız yeniden başlayabilirsiniz.

Doğal karışımlar herkesin bünyesinde farklı etki gösterebileceğinden, özellikle ciddi bir rahatsızlığınız varsa, bu karışımı doktora danıştıktan sonra kullanın.

Leyditurk.com