Kışın çizme giymek rüya olmaktan çıkıyor !

Kışın çizme giymek rüya olmaktan çıkıyor !
Güncelleme:

Op.Dr. Cihangir Toraman, bilek inceltme operasyonları hakkında bilgi veriyor.

Güzellik kaygısı taşıyanların en önem verdikleri bölgelerden biri de el ve ayak bilekleridir. Zerafeti yansıtan incecik bileklere sahip olmayı hemen her kadın ister. Ne yazık ki, bileklerin doğuştan, yani yapısal olarak kalın olduğu durumlarda diyet veya spor ile kilo kaybetmek, maalesef bileklerde inceltmeyi sağlamaz. Kalın ayak bilekleri aynı zamanda kişinin istediği gibi bot veya çizme giymesine de engel olur. Bu nedenlerden dolayı çok sayıda kadın artık ayak bileği operasyonu ile istediği görünüme kavuşmayı tercih ediyor. Superplast Estetik Merkezi’nden Estetik Plastik ve Rekonsrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Cihangir Toraman Lazer uygulamalarındaki yeni teknolojiler sayesinde eskisine nazaran yüz güldürücü sonuçlar elde etmenin mümkün olduğunu söylüyor.

Lazer yoluyla ameliyatsız güzellik

Günümüzde ulaşılan teknolojik olanaklar sayesinde artık açık cerrahi yöntemleri zorunlu değil. Minimal İnvaziv cerrahi olarak nitelendirilen yeni vücut şekillendirme tekniğiyle 1-2 mm gibi ölçülerde ufak kesilerden girilerek lazer probu  yerleştiriliyor. Sadece hedeflenen yağ dokusu damla damla alınıyor. İşlem lokal anestezi ve sedasyon altında gerçekleştiriliyor.. Kullanılan lazer ve dalga boyu yağlara özgü olup, yağları eritirken çevredeki kan damarlarına ve sinirlere zarar vermemektedir. Eriyen yağlar vücut dışına alınabilir veya vücut tarafından metabolize edilebilir. Dünyada yaygın olarak başarıyla uygulanan, risk taşımayan ve açık cerrahiyle karşılaştırıldığında operasyonun basitliği ve etkililiği açısından pek çok avantajı olan bir uygulamadır.

Lazer Lipoliz (Slim Lipo) yöntemi bölgesel inceltme amacıyla dünyada uzman estetik cerrahlar tarafından yaygın olarak tercih edilen ve yüz güldürücü sonuçlar elde edilen bir yöntemdir. Bu yöntemde lazer ışığı aracılığıyla doğrudan yağ hücresi zarının patlatılması yoluyla fazla yağ dokusu alınır. Lazer Lipoliz,  vücut şekillendirme uygulamalarında devrim niteliğinde yenilikçi bir uygulamadır. Operasyon lokal anestezi ve sedasyon altında gerçekleştirilir. Hedeflenen bölgeden açılan iki küçük delikten girilerek lazerle yağlar eritilir. Sadece hedeflenen yağ dokusunun damla damla alınmasına dayanan bir yöntem olduğu için oldukça etkili, kısa sürede iyileşmeye olanak veren ve bandajlama süresinin çok kısa olduğu bir vücut şekillendirme yöntemidir. Operasyon klinikte gerçekleştirilebilir, bu da hastanede gününü harcamak istemeyen hastalar için önemli bir imkandır.

Günlük hayatınıza hemen dönebilirsiniz

Bilek inceltme operasyonları yaklaşık bir saat sürer. Hastalar genelde işlemden 2-4 saat sonra evlerine gidebilir, günlük hayatlarına aynı gün içinde hemen dönebilirler. Operasyondan sonraki 15 gün içinde hareketsiz bir şekilde ayakta durulmamasını, bolca yürünmesini öneriyoruz. Uygulama sonrası doğrudan işe veya sosyal hayata dönmek mümkündür.