Kilo verme neden durur?

Kilo verme neden durur?
Güncelleme:

İşte kilo vermeyi durduran nedenler...

Kilo verme neden durur sorusunun yanıtları çeşitli sebeplerden oluşmaktadır. Bir diyetisyen kontrolünde verilen kilolar belli oranlarda gittiği için kilo verme sürecinde aksi bir durum gelişmediği sürece kilo verme durmayacaktır. Ama bu kiloları kendi çabanızla vermeye çalışıyorsanız, o zaman kilo verme durabilir.

İŞTE KİLO VERMEYİ DURDURAN NEDENLER:

Alacağınız ürünün etiketini okuyarak kalori durumlarına göre alabilirsiniz. Bu şekilde yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durarak kilo vermeye devam edebilirsiniz.

Su içmeyi bırakmışınızdır. Eskiye oranla daha az su içmeye başladıysanız kilo verme sürecinizde duraklamalar olabilir.

Kilo verme sürecinde şekerli çay ve kahve içiyorsanız sayısını artırmış olabilirsiniz. Bu sayede şekeri de daha fazla alıyorsunuzdur.

Akşam 6\'dan sonra yemek yemeye davam ediyor olabilirsiniz. Tatlı veya meyve bunlar da dahil olmak üzere akşam 6\'dan sonra bir şeyler yememeye çalışın.

Aksatmadan yaptığınız egzersizlere ara verdiyseniz, kilo verme süreciniz durmaya başlayacaktır.

Uyguladığınız diyet programının dışına kısmen de olsa çıktıysanız kilo verme durabilir.

Kilo verme neden durur sorusuna önemli bir yanıt da, proteinli gıdaları daha az tüketmeye başlamışınızdır. Proteinli gıdalar kişiyi daha tok tutar ve çabuk yağa dönüşmez. Öğünlerinizi protein ağırlıklı oluşturmaya özen gösterin.

Proteine karşı karbonhidratları daha fazla tüketiyor olabilirsiniz. Bunlar kan şekerini yükselttiği için çabuk acıkırsınız. Karbonhidratlar vücutta cabuk yağa dönüşür.

TV Karşısında yemek yemeğe başlamışınızdır. Bu şekilde ne kadar yediğinizi farketmeyebilir ve abur cubur yemeye de başlarsınız.

Uyumadan önce bişeyler atıştırmaya başlamışsınızdır. Bu şekilde kilolar gitmekle kalmaz yerine yenileri bile gelebilir.

Yemek yerken porsiyonları büyütmüş olabilirsiniz ve farketmeden fazla yemeye başlamışsınızdır.