Diyet anne sütünü azaltıyor

Diyet anne sütünü azaltıyor
Güncelleme:

Doktorlar doğum sonrası bir yıl sıkı diyet yapılmaması gerektiğini, söylüyor.

Hamilelik döneminde alınan fazla kilolardan bir an önce kurtulmak isteyen anneler hem kendi hem de bebeklerinin sağlığını riske atıyor.

Alman Enstitüsü Quality and Efficiency in Health Care tarafından yapılan araştırmaya göre annenin doğum yaptıktan bir yıl sonra diyet yapmaya başlaması hem kendi hem de bebeğin sağlığı açısından daha faydalı. Uzmanlar Nicole Kidman, Angelina Jolie, Heidi Klum gibi dünyaca ünlü yıldızların doğum yapmalarının üzerinden bir ay bile geçmeden hamilelik öncesi fiziklerine geri dönmelerinin çok sakıncalı olduğunu belirtti.

SÜTÜ AZALTIYOR

Ünlülerin bu anlamda anne ve anne adaylarına kötü örnek olduğunu belirten araştırmacılar, yıldızların çocuklarının hayatlarını da tehlikeye attığını ifade etti. Hızlı kilo kaybı için yapılan düşük kalorili diyetler annenin süt verimini olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle karbonhidrat ve proteinin yeterince tüketilmemesi de annenin sütünü azaltıyor.

BİR KİLO NORMAL

Annenin her gün süt, yoğurt, peynir, yumurta, et, tavuk veya balık tüketmesi gerekiyor. Uzmanlar ilk dört ayda annenin yarım-bir kilo vermesinin normal olduğunu, ancak anne çok şişmansa ayda 2 kilo verebileceğin belirtti.

EMZiRMEK YARARLI

Emzirme döneminde anne her gün 6 -7 çay bardağı süt salgılıyor. Bunun için harcanan kalori ise her gün 500-700 kalori civarında. Bu kalori kaybı bir saatlik egzersize eşdeğer. Bu yüzden emzirirken dengeli beslenen ve yeterli sıvı alan anne, eğer doğumu normal kilo alımıyla bitirdiyse altı ay sonunda doğumda aldığı ve süt üretmek üzere depoladığı fazla kilolardan kurtuluyor. Ünlü isimlerse neredeyse bir ay gibi kısa bir sürede 8-9 kilo birden veriyor. Vücutlarının bozulmaması için erken doğum yapıyor ya da bebeğini emzirmiyor.

Bugün