Kilo almak için ne yapmalıyım?

Kilo almak için ne yapmalıyım?
Güncelleme:

Kilo almak istiyorsanız, tıpkı kilo vermek isteyenler gibi düzenli bir beslenme programı uygulamalısınız.

Kilo almak isteyenlerin yaptığı en büyük hata, hamurişleri ve yağlı yiyecekler tüketmeye yönelmektir. Pasta-börek, bisküvi-çikolata, tatlı yiyerek, porsiyonları büyüterek sağlıklı kilo alamazsınız. Bir beslenme programı hazırlayıp bu programa uymazsanız hem vücudunuzun ihtiyacı olan besinleri alamazsınız hem de vücudunuz güçsüz düşer.

Eğer kilo almak istiyor ancak bir türlü kilo alamıyorsanız önce bir uzman doktora muayene olmalısınız. Neden kilo alamadığınızı öğrendikten sonra bir program uygulamalısınız. Sizin için en doğru beslenme programını doktorunuz oluşturacaktır.

Kilo almak isteyenlerin yaptığı en büyük hata, hamurişleri ve yağlı yiyecekler tüketmeye yönelmektir. Bu tür yiyeceklerin besin değeri çok düşüktür ve içerdikleri yağ sebebiyle kolesterolü yükseltirler.  

Eğer şeker hastalığınız yoksa, kilo almak için genel olarak şu besinleri tüketmelisiniz.  

1. Meyve yiyin, meyve suyu için

Meyveler şeker depolarıdır. Öğün aralarında yiyeceğiniz taze ve kuru meyvelerin içerdiği şekeri vücudunuz yağa dönüştürür. Bu esnada ihtiyacınız olan vitamin, lif ve minaralleri de almış olursunuz. Sabah kahvaltısında, öğle ve akşam yemeklerinde içeceğiniz bir bardak meyve suyu, içerdiği şeker sebebiyle kilo almanıza yardımcı olur.  

2. Kuruyemiş yiyin

Öğün aralarında aşırıya kaçmadan fındık, ceviz, kaju, badem, fıstık, şam fıstığı yiyin. Bu kuruyemişler sağlığınız için gerekli yağları içerirler, aynı zamanda enerji verirler.

3. Sütlü tatlı yiyin

Sütte kalsiyum ve protein vardır. Sütlü tatlıları tüketerek hem kilo almak için ihtiyacınız duyduğunuz kaloriyi, hem de sağlıklı kalmak için ihtiyacınız olan kalsiyumu ve proteini almış olursunuz.

HT Hayat