Kendini seksi hisseden seksi görünür !

Kendini seksi hisseden seksi görünür !

Jinekolog Operatör Dr. Gökçen Erdoğan, seksi olmanın kurallarını anlatıyor...

“Çıplaklık seksidir.” Evet, doğru ama asıl marifet giyim tercihi ile seksi olmakta. Hatta dekolte giymeden bunu başarıyorsanız ne ala! Seksi kıyafetlerin ya da seksi çamaşırların ilişki üzerindeki etkisini bilimsel olarak açıklamak mümkün.

Dışarıdan gelen uyarıları algılayan duyularımız, bu uyarıları beyinde bulunan limbik sisteme ulaştırır. Lokal hormonların yardımını alan bu uyarılar, vücutta değişik etkiler yaratır. Mesela, eşini çekici kıyafetler içinde gören bir erkek, partnerine dokunduğunda hormonları harekete geçer ve cinsel istek duyar.

Seksiliğİn ilk adımı topuklu ayakkabı ile başlar kimilerine göre. Haksız da değiller aslında.Sessizliği bozan topuk sesleri erkeğin kalp ritmini de bozar… Topuklu ayakkabıların tamamladığı kadının zarif siluetini ortaya çıkaran kıyafetler de baş döndürür. Erkeklerin tek omuzu düşük kıyafetleri çok seksi buldukları da bilinen bir gerçek. Deri kıyafetler ise karşı konulmaz bir cazibeye sahip. Mini ve dar bir elbise giyen bir kadının karşısındaki erkeğin pek de şansı yok. Çünkü bu giyim tarzı kadını kışkırtıcı ve etkileyici kılıyor. Ancak dar bir pantolon ve botla da bu seksiliği yakalamak mümkün. Üstelik bu kombin giyen kişinin her şeyden zevk alan, güzel vakit geçirilebilecek biri olduğu mesajını erkeğe veriyor.

Hayal gücünün etkisinden cinsel yaşamı renklendirmek için de yararlanmalı. Kıyafet ya da iç giyim seçimlerindeki yaratıcılık kesinlikle seks hayatınızı zenginleştirir. İç giyimdeki çeşitliliğin ve renklerin uyarıcı etkisi işe yarayacaktır emin olun. İç giyim cinsel uyarılmayı hem kadında hem de erkekte etkiler. Kıvrımlara vurgu yapan siyah iç çamaşırları zarif ve ruh halini desteklediği gibi erkeklerin de tercihi. Bunu topuklu ayakkabılarla tamamlamak da sizin tercihinize kalmış… Seksi iç çamaşırları kendinize olan güveni artıracak ve cinsel yaşamanıza hareket katacak. Cinsel isteksizlik veya partneriyle sorunlar yaşayan kişilerde iç giyim materyallerini uyarıcı objeler olarak kullanıyoruz. Bu nedenle iç çamaşırını, hayatınızın en önemli yerlerinden birine koymayı ve hayatınızın en ışıltılı rengi olduğunu aklınızdan çıkarmamanızı tavsiye ediyorum. Transparan ve dantelli iç çamaşırlarınız, jartiyerleriniz, renk renk g-string’leriniz olmalı…

En önemli noktalardan biri de giyilen ne olursa olsun vücuda tam uyum sağlaması gerektiği. Beden ölçüleri zorlanmamalı ki giydiğiniz şeyin içinde kendinizi iyi hissedin. Düzeltmek zorunda kaldığınız bir külot, sürekli çekiştirdiğiniz askılar ya da sizi kaşındıran bir parçaya sahipseniz, seksi olmayı beklemeyin. Bir de üzerinizden çıkarmakta zorlandığınız iç çamaşırlarıyla uğraşmak da erkeğin ‘Bunu nasıl çıkaracağız’ diye sorması kadar bozabilir havayı. Bu konuda deneyimli olsanız da, eğer komplike bir takım tercih ettiyseniz, belki de üzerinizden kendiniz çıkartmalısınız. Hem ön sevişme sırasında bir kadının kendi kendine soyunmasını izlemek, erkek için şahane bir şeydir! Sizin farkında olmanız gereken en önemli şey, vücut şeklinizi nasıl sunmanız gerektiğini bilmeniz. Erkeklerin her şeyi görsel açıdan değerlendirir ve onlar için önemli olan; kadının giydiği çamaşır ile seksi gözükmesi ve bu sunumun da onları heyecanlandırmasıdır.

Kısacası kendinizi seksi hissettiğinizde, partnerinize de seksi görünürsünüz...

HT Hayat