Kendi cinsel kurallarınızı yaratın !

Kendi cinsel kurallarınızı yaratın !

Doğru olduğu iddia edilen seks kurallarını artık boş verin !

Hemen hemen her zaman kurallara uyarsınız. Trafikte hiç ceza yemediniz. Buzdolabınızdaki sütü son kullanma tarihinde mutlaka çöpe atarsınız. Faturalarınızı günü gününe ödersiniz ve yatağınızın altındaki etiketi bile çıkarmazsınız. Konu yatağın üst tarafına gelince, kitaplarda, dergilerde okuduğunuz ve bildiğiniz tüm seks tavsiyelerini de göz önüne alarak davranıyorsunuz. Seks hayatınız için muhteşem denemez. Hatta belki de hayatınızda biraz daha fanteziye yer açmanız gerektiğine inanıyorsunuz. Eşinizle uzun süreli bir ilişki yaşadığınız için cinsel hayatınızı tembellik dolu bir rutine oturttunuz gibi görünüyor. Bu cinsellik, havai fişekleri patlatacak kadar ateşli olmasa da sizi tatmin etmeye yetiyor. Uzmanların tavsiye ettiği o ateşli cinsel yaşam aklınıza yatmıyor çünkü önerilen yöntemleri denemek uzun zamandır birlikte olduğunuz partnerinizleyken bile garip bir his uyandırabiliyor. Unutmamanız gereken; herkesin cinselliğinin kendine özgü olduğudur. Bu nedenle doktorların, yalnızca size uygun gelen öğütlerine kulak kabartmanızda fayda var. Tabii bazı kurallar yıkılmak içindir. Mükemmel cinsel stratejiler çoğumuzda, hatta belki hepimizde, işe yarar. Ancak sonuçlar hiçbir zaman garanti değildir. Bu yazıda size öğrendiğimiz bir takım derslerden bahsedeceğiz. Eğer uzmanların tavsiyelerini kendinize uyduramıyorsanız, bu yazıyı aklınızın bir köşesine not etmenizde fayda var. 

Tereddüde gerek yok, takviminizi çöpe atın

İş görüşmeleri, pilates dersi, köpeği yürüyüşe çıkarma derken, bu kadar yoğunluk içerisinde, seks bazen dışlanabiliyor. Uzmanlara göre seks hayatınız asla bir dişçi randevusu gibi rutin bir düzene oturtulmamalı. Heyecanınızı sürekli canlı tutmak için çaba harcamanız gerekiyor. Bazı kadınlar seks için plan yaptıklarında, tüm gün bu planı düşündüklerini ve daha da heyecanlandıklarını söylüyorlar. Aman dikkat! Bu bekleyiş listenizde bir numaraysa, hiç beklemediğiniz bir şekilde olumsuz sonuçlanabilir. Bazı çiftler cinsel ilişki için zaman belirliyorlar. Bu ne kadar romantik olabilir ki? 30 yaşındaki Merve, erkek arkadaşıyla birkaç kez plan yaptıklarım ama seksi, angarya kategorisine sokmak istemedikleri İçin vazgeçtiklerini belirtiyor. 28 yaşındaki Didem ise farklı düşünüyor. Hasta olmadıkları sürece her pazartesiyi seks günü ilan ettiklerini söyleyen Didem, İsteksiz bile olsa kendini zorladığını ve ardından gayet mutlu hissettiğini anlatıyor. Seks zamanını planlamak yerine, her ikinizin de yorgun olmadığı ve iyi hissettiği bir zamanı yakalamak için çaba göstermelisiniz. Örneğin beraber koşuya çıkabilirsiniz. Bu aktivite sonrası kendinizi daha canlı hissedeceksiniz. Terli kıyafetlerinizden de kurtulmanız gerektiğini göz önünde bulundurursak seks için bundan daha iyi bir zaman olamaz.

Misyoner pozisyonunda bir sorun yok

Normal pozisyonlarınızı daha alışılmadık bir hale çevirerek yatakta geçirdiğiniz dakikaları alevlendirebilirsiniz. Çekici görünüyor öyle değil mi? Üniversite çağınızdaki sabrınıza ve esnekliğinize sahip olsaydınız bu tavsiyeye balıklama atlayabilirdiniz. Ancak artık çoğumuz çok daha stresli ve yoğun bir durumdayız. Öyle ki yorgunluktan ayakuçlarımıza dokunacak kadar esnekliğe bile sahip değiliz. Ayrıca yıllardır neyin işe yaradığını bulma çabalarımızın sonucunda misyoner pozisyonunun en pratik çözüm olduğunu da fark etmiş bulunuyoruz. Her iki taraf için de kullanılan bu pozisyon işe yarıyorsa, işleri karıştırmaya hiç gerek yok. Meltem, erkek arkadaşıyla yeni pozisyonlar denediklerini ancak her ikisinin de kendilerine ait sevdikleri pozisyonlar olduğu için çoğunlukla onları uyguladıklarını söylüyor. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta da şu; seks hayatını canlandırmak da bir o kadar önemli. Yapılan araştırmalara göre, değişik seks pozisyonları denemek veya paraşütle atlamak gibi özel ve heyecan verici deneyimleri paylaşan çiftlerin karşılıklı duygularında daha fazla ilerleme kaydettikleri ortaya çıkmış. Anlayacağınız, erkek arkadaşınızla yeni şeyler denemenin yararları yabana atılır gibi değil.

Uzun bir ön sevişme gerekli değil

Kadınların uzun bir ön sevişme arzuladığını ve bunun, orgazm olmak için en önemli etkenlerden biri olduğunu hepimiz duymuşuzdur. Ancak günümüzde kadınlar, en az erkekler kadar meşgul ve yorgun oldukları için yalnızca kendilerini heyecanlandıran ufak oyunlarla bile tatmin olabiliyorlar. 31 yaşındaki Leyla, çoğu zaman yorgun olduğunu ama yine de partneriyle iletişim kurmak için kısa süreli seksi tercih ettiğini belirtiyor. Aslında, eski seks alışkanlıklarından vazgeçmek çok kolay olabilir. Eğer kısa süreli seks fikrine açıksanız, buna zaman ayırabildiğiniz için savaşın yarısını kazanmış olursunuz. Ayrıca her iki taraf da tatmin olduğu sürece, bu deneyimin ne kadar sürdüğü gerçekte çok da önemli değil. Ön sevişme anlayışınızı genişleterek işe başlayabilirsiniz. Örneğin yapmanız gereken türlü angarya işleri kafanızdan atıp rahatlamanın da bir tür ön sevişme olduğunu düşünebilirsiniz. Çoğu kadın, derli toplu bir ortamda seks yapmayı daha cazip bulduğunu söylüyor.

Yatağınıza ve çarşaflarınıza özen gösterin

Cinsel hayatınızı yatak odasının dışına taşıyıp uçak, duş veya plaj gibi alışılmadık mekanlarda sevişme fikri heyecan verici gelebilir. Ancak bu fikri aklınızdan geçirmek ve uygulamak arasında uçurumlar var. Her ne kadar farklı mekanlarda sevişme fikri kulağına hoş gelse de Derya, bu durumun erkek arkadaşı ve kendine garip geldiğini ve hemen hemen hiç yapmadıklarını belirtiyor. Bir kere şömine önünde bulunan yumuşak bir halı üzerinde seviştiklerini anlatan Derya, çırılçıplak olduğunda yatağın içinde olmayı tercih ettiğini de ekliyor. Sekste asıl önemli olan nerede yaptığınızdan çok kendinizi, bulunduğunuz ortamda ne kadar rahat hissettiğinizdir. Yatak odasının dışına çıkmanın cinsel yaşantınıza orijinallik katacağı kesin çünkü değişiklik beyninizdeki dopamin seviyesini artırır. Dopamin tahrik unsurunu ve cinsel arzularınızı harekete geçirmek açısından çok önemli bir faktördür. Ancak asıl amaç güvendiğiniz bir ortamda bulunarak kendinizi rahat hissetmek ve dolayısıyla kendinizi cinsel deneyime olabildiğince verebilmektir. Heyecan arayan her çift cinselliği yatak odasının dışına çıkmadan da bulabilir.

Vibratör tek seksi elektronik alet değildir

Gereksiz yere telefonun çalması, televizyondan gelen gürültü ve bilgisayarın uğultusu yüzünden yatak odaları yaşanmaz mekanlara dönüşüyor. Dolayısıyla bütün bu elektronik cihazların seks hayatımızı etkilemeye başladığını söylemek mümkün. Erkek arkadaşınıza yeterli ilgiyi verememenizin yanı sıra, bir yandan haberleri seyrederken diğer yandan seks yapmaya çalışmanız imkansız. Ancak, yatak odası sadece uyumak, seks yapmak, konuşmak ve okumak için ayrılmayabilir: Televizyon seyretmek, birçok insan için olağan bir yatak odası aktivitesi. Zaten bazıları kumandayı yanlarından ayırabileceklerini bile düşünmezler. Onlar için televizyon yatıştırıcı bir mekanizmadır. Hatta bu bağlamda içkiden veya sigaradan daha rahatlatıcı etkisi bulunabilir.

 Ateşli aşk sahnelerini taklit etmeniz gerekmiyor

Kendinizi havaya sokmak için erotik filmler seyredip cinsellik uzmanlarının takdirini kazanabilirsiniz. Hatta bazıları daha da ileri giderek sizi favori film sahnelerinizi yatakta uygulamanız için cesaretlendirebilir. Ancak bazı durumları taklit etmek, kişilerin kendilerini kötü ve güvensiz hissetmelerine neden olabilir. Böyle bir sahneyi uygulamadan önce, konuyu partnerinizle konuşun. Özellikle erotik filmlerde uygulanan pozisyonlar, iki kişinin aslında var olmayan bir zevki tattıklarını gösterir. Filmde duyulan tatmin yalnızca senaryo gereğidir. Bazen bu filmlerde gördüğünüz bir mekanın veya pozisyonun keyifli olduğunu düşünebilir ve uygulamak üzere seçebilirsiniz. Ancak sevgilinizle baş başa seyredeceğiniz romantik bir filmden sonra yapacağınız seksi sohbetler şehvetinizi canlandırmaya yetecektir.

Açık saçık konuşmalar yapmak zorunda değilsiniz

Belki bize öyle geliyor ama yatakta çok fazla edepsiz kelime kullanmak utanç verici olabilir. Erkek arkadasınız, sizi ailesiyle tanıştırırken, o zarif konuşmalarıyla herkesi derinden etkileyen sevgilisinin ağzından erotik film repliklerini duymaktan rahatsız olacaktır tabii ki. Edepsiz konuşmalar herkese uygun değildir. Bazı insanlar bu tarz sohbetleri asla seksi bulmazlar. Ancak terapistlere göre ağzınızdan çıkan kelimelere dizgin vurursanız, başka şeyler konusunda da kendinizi sınırlandırılıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Yapılan bir anket sonucunda, fikri alınan kadınların yüzde 73 gibi büyük bir oranı pornografik konuşmalar yapmaktan korkmuyor. Aynı araştırmaya göre, bu kadınların yüzde 17\'si yatakta her daim seksi konuşmaktan yana. Edepli veya edepsiz; kendinizi güvende hissettiğiniz sürece nasıl bir dil kullandığınız çok önemli değil. Kendinizi ifade etmenin özgürlüğünü yaşayın.

Başkası değil kendiniz olun

Çoğu terapist seks hayatınızı canlandırmak için fantezilerinizi uygulamaya dönüştürmenizi önerecektir. Ancak, fantezide bile olsa, kendiniz yerine başka biri gibi davranmaya çalışmak sevişme kavramının cazibesine leke düşürebilir. Partnerinizle beraber olduğunuzda onu olduğu gibi kabul eder ve onun da, karşısında siz olduğunuz için doruklara ulaştığını düşünmek istersiniz. Her iki taraf da aynı fanteziyi paylaşıyorsa rol yapmak işe yarayabilir. Ancak, kovboyları seksi bulduğunuz için giydiği çizmelerle dalga geçiyorsanız, hayal ettiğiniz sahne istediğiniz gibi yaşanmıyor demektir. Terapistlere göre kimi insanlar başkalarının yerine geçmekten haz duyar. Bazıları için ufak bir hafta sonu kaçamağı cinsel yaşamı renklendirmek İçin birebirdir. Yatakta aynı pozisyonları uygulamaktan hoşlanan çift sayısı elle tutulacak kadar azdır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sizinle aynı zevkleri paylaşan ve cinselliği aşağı yukarı aynı şekilde yaşamak isteyen bir partner bulmaktır. Eğer seks hayatınız hem sizin hem de erkek arkadaşınız için mükemmel bir durumdaysa, zaten ilişkiniz geliştikçe birbiriniz hakkında keşfedecek çok daha fazla şeyiniz olacaktır.