Sosyete de artık saçlarını evde boyuyor !

Sosyete de artık saçlarını evde boyuyor !
Güncelleme:

Saçlarını kuaförde boyatamadığı için üzülenlerdenseniz size iyi bir haberimiz var !

Ünlülerin kuaförü Hakan Köse, krizde işlerin % 30 düştüğünü belirterek, 'Her gün föne gelen müşteri, haftada 1'e düşürdü, saçını evde boyayan arttı' dedi

Unilever bünyesindeki Elidor markası Türkiye'de saç bakım kremi pazarını büyütmek için saç tasarımcısı Hakan Köse ile işbirliğine gitti. 'Ünlülerin kuaförü' olarak tanınan Hakan Köse, İstanbul Etiler'deki dükkanında ağırlıklı olarak İstanbul'un üst gelir grubuna hizmet veriyor. Köse'nin dükkanında fön 30, kesim 80 ila 180, boya da 150 ila 300 lira arasında değişiyor. Krizle birlikte işlerinin yüzde 30 düştüğünü söyleyen Hakan Köse, 'Müşterilerim arasında işlerini kaybedenler, gelirleri azalanlar oldu. Sürekli gelenler artık daha az uğruyor. Saçını evde kendi boyamaya başlayanlar da var' diye konuştu.

Üst gelir grubu, kişisel bakım hizmetlerinde kısıtlamaya giderken, şampuan kategorisi ise büyümesini hızla sürdürüyor. Unilever'in kişisel bakımdan sorumlu Pazarlama Direktörü özlem Engin, 2001 krizinde pazarda yaşanan açık şampuana kayma durumunun bu sefer yaşanmadığını belirterek, 'Aksine pazarın daha hızlı büyüdüğüne şahit olduk ve çok şaşırdık. 2008'i yüzde 10 büyüme ile tamamlayan şampuan pazarı, bu yılın ilk 4 ayında yüzde 15 büyüdü' dedi. Türkiye'de şekillendirme ürünleri hariç, şampuan ve saç kremi pazarının 450 milyon lira olduğunu vurgulayan Engin, toplam saç bakım pazarının ise 622 milyon liraya ulaştığı bilgisini verdi. Özlem Engin, 1973 yılında şampuan pazarına giren Elidor'un, şu an yüzde 15 pazar payı ile tonajda ve gelirde lider olduğunu belirtti.