Sağlığınızla ilgili bu safsatalara inanmayın !

Sağlığınızla ilgili bu safsatalara inanmayın !

Sağlığımızla ilgili konuşulanlara her zaman kulak asmamak gerekiyor !

Üşüyene yedir, yananı aç bırak

Üşüttüğünüz zaman yemek yemek güzel bir fikirdir ama ateşiniz varken aç kalmanız saçmalıktır çünkü iyileşmeniz için vücudunuz her zaman beslenmeye ihtiyaç duyar. Vücut sıcaklığınız yükseldiğinde, metabolizmanız da yükselir yani kan dolaşımı ve nefes alma gibi işlemleri gerçekleştirmek için daha fazla kaloriye ihtiyaç duyarsınız. Yemek yemezseniz, daha uzun sürede iyileşirsiniz.

Şişman değilsem, kalp krizi geçirmem

Kilonuzun normal olması sizin kalp krizi riski taşımadığınız anlamına gelmez. Bazı insanlarda kalıtımsal olarak yüksek kolestrol eyilimi vardır. Sağlık olarak dışardan sorunsuz görünebilirler ancak vücudun içinde kalbini çevreleyen arterleri engelleyen tehlikeli kirler vardır.

Kilo probleminiz olsa da olmasa da sigara içmeyin. Sigara içmek kalp krizi riskinizi yükseltir.

Mikroplar banyodaki saç tarağınızdan beslenir.

Aslında, mikroplar diş fırçanızdan beslenir. Araştırmalar, diş fırçalarının ağızdaki, banyodaki ve yakındaki diş fırçalarından mikropları topladığını ortaya çıkarttı. Mikropların etrafa yayılmasını önlemek için diş fırçanızı başkasıyla paylaşmayın ve başka fırçalarla aynı yerde saklamayın. Ayrıca grip olduysanız ya da üşüttüyseniz diş fırçanızı değiştirin.

Kan bağışı sadece başkalarına yardım eder

Kurtardığınız hayat kendinizinki olabilir. Araştırmalara göre düzenli olarak kan vererek kalp krizi riskini azaltabilirsiniz. Böylece, vücudunuzdaki demir miktarını azaltırsınıuz. Bir çok araştırmacı kırmızı et yiyerek çok fazla demir aldığımızı düşünmektedir. Olması gerekenden fazla demir oranı da yaşlanma işlemini, kalp krizini, kanseri ve Alzheimer hastalığı ihtimalini arttırır. Menopoza kadar kadınlar fazla demir yüklemesinden doğal olarak korunmaktadırlar ancak bu zamandan sonra aşırı miktarda demir vücutta gezinmeye başlar. Sadece kan vermekle kalmayın, ayrıca daha az kırmızı et yemeye çalışın.

Loş ışıkta okumak gözlerinizi bozar

Muhtemelen siz büyürken, anneniz size 'karanlıkta okuma! Kör olacan!' demiştir. Ama bu gerçek değildir. Yetersiz ışıkta birşeyler okumanız sizi kör yapmaz ya da gözlerinizi bozmaz. Sadece geçici ağrıya yol açar. Bir lambayla okuysanız eğer, her yirmi dakikada bir ara verin.

Kahvenin kolestrole etkisi yoktur.

Kağıt filtreyle yapılmış filtre kahve, damarlarınızın tıkanmasına neden olabilecek lipoproteini kanınızda taşır. Filtresiz kahveleri tercih edin. Örneğin, espresso, kapuçino, Türk kahvesi için.

Mutluluk sadece zihnin bir halidir.

Araştırmalara göre mutluluk sadece zihnin bir durumu değildir, mutluluğun durumu ve ifadesidir. Carnegie Mellon Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, araştırmacılar 'mutlu' kişiler, soğuk algınlığı ve gribe maruz kaldığında, hasta olma ihtimali daha düşüktür. Ayrıca ne kadar mutlu olursanız o kadar fazla yaşarsınız.