Kadınlar ''güçlü'' olmak istiyor

Kadınlar ''güçlü'' olmak istiyor

Türkiye çapında düzenlenen Penti Dilek Ağacı projesi sonuçlandı.

Her yıl Türkiye genelindeki 300’ü aşkın mağazaları, seçili alışveriş merkezleri ve internet üzerinden gerçekleşen Penti Dilek Ağacı projesinin 2015 yılı sonuçları tamamlandı. Bu kez kadınlara “ Ne dilersen o olursun” sloganıyla ne istediklerini değil, nasıl biri olmak /nasıl yaşamak istedikleri soruldu.  Toplam 1,5 milyon dilek dilenen, 150 kilometreyi aşkın kurdele bağlanan projenin  sonucunda, Türkiye’nin kadınları en çok ‘Güçlü’ olmayı diledi…

Penti’nin her yıl Aralık ayında mağazalarında ve internet üzerinden gerçekleştirdiği Dilek Ağacı projesine bu yıl ilgi büyüktü. 300’ü aşkın  mağaza, 40 AVM ve Facebook üzerinden toplam 1,5 milyon dilek dilenen proje sosyal ağlarda da 4 bin 500 kez paylaşıldı.

Diğer yıllardan farklı olarak bir kadın markası olarak Penti,   bu yıl kadının kendi kişiliği, toplumda yeri ve önemi ile ilgili umut ve beklentilerini sordu. Kadınların nasıl biri olmak istediklerini anlatan; GÜÇLÜ, DİNAMİK, ÖZGÜVENLİ, ROMANTİK, ÖZGÜR ve POZİTİF dilekleri soruldu. Ve en çok “GÜÇLÜ” olmak yanıtı alındı.

Güçlü olmak in, Romantik olmak Out

Güçlü söylemi %26 ile en çok istenen dilek olurken, %18 ile “dinamik olmak” ikinci dilek, %17 ile “özgüvenli olmak” üçüncü dilek oldu. Bunları sırasıyla; “romantik”, “özgür” ve   “pozitif olmak” dilekleri takip etti.

 Çoğunlukla 18-34 yaş aralığının katılım gösterdiği Penti Dilek Ağacı projesinde, iller arasında da, dileklerde belirgin farklar dikkat çekti. İstanbullu katılımcılar en çok ‘Güçlü’ olmayı dilerken, Ankara en çok ‘Dinamik’ olmayı,  İzmir ‘Özgüvenli’, Antalya ‘Pozitif’ olmayı diledi. Projenin “romantik olmayı” dileyen ili ise Adana oldu.