Bölgesel yağlanmaya son!

Bölgesel yağlanmaya son!
Güncelleme:

Yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam vücudunuzda bölgesel yağlanmaya neden olur.

Yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam, sigara, alkol, kahve, tuzlu gıdalar, stres, vücudunuzda bölgesel yağlanmaya neden olur. Herbalist Suna Dumankaya: 'Organizmanızın dengede olup olmadığını öğrenmek için, sağlığınızın yerinde olması çok önemlidir.' diyor ve bölgesel yağlanmaların, hem sağlığınızı tehdit ettiğini hem de görsel anlamda sizi üzdüğünü söylüyor.

Masaj yaptırarak ve ürüyüş yaparak, diyetisyen gözetiminde diyet yapmanız, bölgesel yağlanma sorunundan kurtulmanız için önemli bir adım.

Güzel bir vücuda kavuşmak için sağlığınızdan olmayın; size uygun olmayan diyetleri yapmayın, aç kalmayın, uzman tarafından uygun görülmeyen masajları vücudunuza uygulamayın. Sağlık ve güzellik birbirlerine bağlı konulardır ve bu dengeyi korumak sizin öncelikli görevinizdir.

Bölgesel yağlanmaların özellikle kadınlarda sık görüldüğü bölge, karın bölgesidir. Karın bölgeniz şişiyorsa, nedeni su birikintisi olabilir ya da yağ bağlıyorsa, hemen önlem almanız gerekir; geç kalmadan spor ve diyet yapın, bölgesel yağlanmayı baştan önleyin. Unutmayın ki, yağlar bir kez yerleşirse, savaşması da çok zordur.

Herbalist Suna Dumankaya, bölgesel yağlanmanın önüne geçebilmek için, öncelikle kese yapmanızı tavsiye ediyor. Vücudunuza kese yapmanız, kan dolaşımınızı hızlandırır, bu da, bölgesel yağlarınızı ortadan kaldırmaya yardım eder. Ayrıca evinizde, bitkisel yağlarla sorunlu bölgenize yapacağınız masaj da, o bölgedeki yağların yakımını kolaylaştırıcı etki yaratır.

Bitkisel karışımlar

1- Küvete su doldurup içine, lavanta, biberiye ve isteğinize göre tuz ilave ederek 15 dakika bekleyin. Çıkınca, bir kase susam yağı ve bir kase deniz tuzunu hazır bulundurun. Elinizi yağa, sonra tuza bastırıp tüm vücudunuza bu karışımı ovarak sürün. Bunu doğru nefes alma ve düzenli sporla da desteklerseniz, kanınız temizlenir, iç salgı bezleriniz çalışır. Haftada bir kez masaj yaptırmanız, kan dolaşımını hızlandırır.

2- Susam yağı

Limon suyu

50 gr kafurun

1 tatlı kaşığı biberiye yağı

Tüm bu malzemeleri karıştırıp, yukarı doğru dairesel hareketlerle vücudunuza masaj yaparak uygulayın.

3- 300 gr susam yağı

50 gr kafurun

2 su bardağı kil

3 yemek kaşığı bal

1 çorba kaşığı biberiye yağı

Yukarıdaki malzemeleri karıştırarak vücudunuza sürün ve vücudunuzdaki ödemi atması için, sürdüğünüz bölgeyi streç film ile sarın. 30 dakika bekledikten sonra, streç filmi çıkarıp yıkanın.

4- Hamilelik döneminde genellikle ciltte çatlaklar oluşur. Bunu önlemek için, hamileliğin ilk başında, her gün eşit miktarda; çilek yağı, badem yağı, susam yağı ve kako yağını karıştırarak, sorunlu bölgenize sürün. Unutmayın, çatlaklar bir kere oluşursa, derinizi düzeltecek ne bir teknoloji ne de bir krem var. Bu nedenle, önleminizi baştan almanız gerekiyor.