Selülitlere son !

Selülitlere son !
Güncelleme:

Kısa sürede selülitlerinizden kurtulabilirsiniz...

Kilo sorunu olan ya da olmayan pek çok kadının kabusu haline gelmiş selülitlerden kurtulmanın kolay ve etkili bir yolu olan 'Karboksiterapi' yöntemi hakkında Dr. Erçin Özüntürk'ten bilgi aldık.

Karboksiterapi nedir?

Karboksiterapi, Karbondioksit (CO2) gazının tedavi amaçlı derialtına enjekte edilerek dolaşımın ve dokudaki bölgesel metabolizmanın hızlandırılması işlemidir. CO2 gazı, ilk olarak 1930 (Royat termallerinde, Fransa) yılından itibaren günümüze kadar tıbbın hizmetinde kullanılmaktadır. Tedavi hızlı, rahat, etkili ve cerrahi olmayan bir yöntem olarak kabul edilmektedir. Karboksiterapi özellikle 'selülit tedavisinde' son derece etkili bir yöntem olarak kabul görmektedir.

Karboksiterapi nasıl yapılır?

Uygulama son derede basit olmakla birlikte, karbondioksit gazının cilt altı doku içine 30G 'lik (0.3 mm) bir enjektörle enjekte edilmesi prensibine dayanır. Enjekte edilen gaz, yakınlardaki doku tarafından emilir (absorbe edilir).

Tedavi bölgeleri ve etkileri nelerdir?

Basende, gevşemiş ve ileri derecedeki selülitli dokuların giderilmesi, bölgesel yağ dokusu fazlalığının eritilmesi, Liposuction-lipoplasti öncesi ve sonrası pürüzlerin giderilmesi, kollarda, koltukaltı gevşekliklerinin ve sarkmalarının giderilmesi, üst kolun inceltilmesi , gevşek ve sarkık göğüslerin toparlanması, iri göğüslerin küçültülmesi, gevşek ve sarkık karın dokusunun düzeltilmesi, yara ve ameliyat izlerinin giderilmesi, doğum sonu veya kilo alma sonucu oluşan karın çatlaklarının giderilmesinde etkilidir.

Karbondioksit nasıl etki yaratır?

Karbondioksitin iki etkisi vardır: İlki mekanik olarak yağ eritici (lipolitik) etki, diğeri ise bölgedeki kılcal damarları genişletici (kapiller vazodilatasyon) etki. Kılcal damarların genişlemesi bölgeye daha fazla oksijen taşınmasını ve doku içindeki sıvının atılmasını sağlar. Böylelikle ödem çözülür, yağ yıkılır, doku daha genç ve sıkı bir görünüm kazanır.

İşlem ağrılı mıdır?

Bazı hastalar enjeksiyon bölgelerinde hafif bir sızı hissedebilirler. Bu genellikle bir kaç saniyeden uzun sürmez. Dolaşımın hızlanmasına bağlı olarakta 10-20 dakika süre ile hafif bir sıcaklık hissi oluşabilir.

Tedavi sonrası nelerden kaçınmak gereklidir?

Tedavi sonrası 4 saat süreyle banyo, yüzme ve sauna önerilmez. Tedaviyi izleyen dönemlerde yarım saat süreyle bölgesel travmadan kaçınmak gerekir. Bunun dışında kişiler kendi aktivitelerine devam edebilirler.

Tedavi için kaç seans gereklidir?

Selülitlerin giderilmesi için değişmekle birlikte ortalama olarak 10-20 seansa gerek vardır. Seans sayısı sellulitin derecesi ve yaygınlığı ile orantılıdır. Haftada bir veya iki uygulama yapılabileceği gibi günaşırı uygulamalarda yapılabilmektedir. Her seans ortalama 10-15 dakika sürer.

İyileşme kaç seanstan sonra görülmektedir?

Ortalama 4-5 seanstan sonra vucudunuzdaki sağlıklı gelişmeyi farkedebileceksiniz. 8-10 uygulama sonrası ciltaltı (subkutanöz) dokunuzun inceldiğini ve dokunuzun sıkılaştığını göreceksiniz. Daha sonrada selülitlerinizin nasıl azaldığını ve kaybolduğunu gözlemleme şansınız olacak.

Tedavi etkisi ne kadar sürer?

Bu tamamen size bağlı. Uygun diyet ve egzersiz yaparsanız bu etki yıllarca devam edebilir. Eğer sellulit oluşumuna uygun bir hayat tarzını seçerseniz 6-7 ay içinde selülitlerinizin yeniden oluştuğunu farkedeceksiniz. Ancak bu dönemde 3-5 seanslık karboksiterapi almanız cildinizi yeniden sağlıklı bir görünüme sokacaktır.

Karboksiterapi kimlere uygulanmaz?

6 Gebeler,
6 Emzirenler,
6 İnsüline bağımlı ileri diabetes mellitusu (şeker hastalığı) olanlar,
6 Pıhtılaşma bozukluğu olanlar (Hemofili gibi)
6 Akut Tromboembolisi olanlar,
6 Akut tromboflebit geçirmişler,
6 Kanseri olanlar,
6 İleri kalp hastalığı olanlar,
6 Yüksek tansiyonda,
6 Gangrende,
6 Stroke ve iskemik atak geçirmişlerde,
6 Şiddetli renal yetmezliği olanlarda önerilamez.