Veliler bu oyuna dikkat !

Veliler bu oyuna dikkat !
Güncelleme:

Aman dikkat ! Bu bilgisayar oyunu çocukları asosyal yapıyor..

Sanal dünyanın en önemli online oyunlarından Warcraft'ın yeni versiyonu 'Wrath of Lich King' piyasaya çıkarken, uzmanlar oyun nedeniyle günlerinin yarısından çoğunu bilgisayar başında geçiren gençlerin ailelerini uyardı.

Dünyanın birçok yerinde insanlar oyun paketini satın alabilmek için dükkanların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Londra'da satışa sunulan oyunu ilk alanlardan olabilmek için sabahın erken saatlerinde 2 binden fazla insan biraraya geldi. World Of War craft'ın ikinci eklenti paketi "Wrath of the Lich King Türkiye'de de 13 Kasım'da satışa sunuldu.

DİKKAT ONARILMAZ HASARLAR BIRAKIYOR

Tavisstock Merkezi'nden çocuk psikiyatristi Doktor Richard Graham, oyunla bu kadar iç içe yaşayan gençlerin sağlıklarında onarılamaz hasarlar kalacağı uyarısında bulundu. Psikologlar, günde ortalama 14 ila 16 saat boyunca aralıksız Warcraft oynayan çocuklar bulunduğunu belirterek, bu durumun çocuklar üzerinde olumsuz sosyal ve fiziksel etkiler yarattığını söyledi. 2004 yılının Kasım ayında piyasaya sürülecek olan World of Warcraft dünyanın en popüler MMORPG oyunu olmuş ve 11 milyon aboneye ulaşmıştı. World of Warcraft satışlarıyla şu anda oyun piyasasının 3'te ikisine hakim durumda.