İş görüşmesinde yapılan hatalar

İş görüşmesinde yapılan hatalar

İşte iş görüşmelerinde en sık yapılan 7 hata...

1- Sıkılmış veya kendinden emin görünmeye çalışmak: Birkaç ay önce kampüste ya da okulda en dikkat çeken kişi olabilirsiniz ama işverenlerin karşısında henüz kendini ispatlamamış bir çömezsinizdir. Bunun için ilk görüşmede pozitif ve saygılı bir tutum yapabileceğiniz en iyi şey.

2- Uygun bir şekilde giyinmemek: Mülakata giderken giydiğiniz kıyafetler kendinize duyduğunuz güveni ve işe verdiğiniz önemi gösterir. Abartıdan uzak, temiz, ütülenmiş bir kıyafet seçmek en iyisi.

3- Şirket hakkında araştırma yapmadan görüşmeye gelmek: İşe başlamayı düşündüğünüz şirket hakkında hiçbir bilginiziz olmamasının özrü yok. Hiç olmazsa şirketin internet sitesini iyice inceleyin. Bir de Google\'dan şirket hakkında çıkmış haberlere bakarsanız, tamamdır.

4- Cep telefonlarını kapatmamak: Ciddi bir iş görüşmesinde telefonunuzu sessize almalısınız. Diyelim ki unuttunuz ve çaldı. Özür dileyerek telefonu kapatın ve mülakata devam edin.

5- Görüşme sorusunda iyi sorular sormamak: Hiçbir şey sormamanız sizin ilgisiz olduğunuzu gösterir. İşle ilgileniyorsanız elbette sizin de aklınızda sorulacak sorular vardır. Önceden bunu düşünün.

6- Hemen maaşı sormak: İlk görüşmede işveren bahsetmeden maaşı sormak işten çok parasıyla ilgilendiğiniz izlenimini verir.

7- Aynı şirkette çok fazla pozisyona başvurmak: Bazı yeni mezunlar bir şirkette çalışmayı çok istedikleri zaman iş için uygun olup olmadıklarına bakmadan o şirkette hangi pozisyon boş olursa ona CV yolluyor. Oysa özgeçmişinizi, sadece eğitim ve becerilerinize uygun işler için yollamalısınız.

Yenibiris.com