İş arayan kadınların sayısı arttı

İş arayan kadınların sayısı arttı

Eylül ayı işgücü istatistiklerini değerlendiren Gökhan Duyarlar, istihdam oranının aynı seviyede kalmasına dikkat çekti.

TÜİK tarafından açıklanan 2016 Eylül ayı işgücü istatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eleman.net CEO’su Gökhan Duyarlar, işsizlik oranındaki 1 puanlık artışa karşın istihdam oranının yüzde 46,8 ile aynı seviyede kaldığına dikkat çekti. Söz konusu artıştaki en büyük etkenin işgücüne katılım olduğunu söyleyen Duyarlar, ekonomideki yavaşlama ve özellikle sanayi sektöründeki istihdamda yaşanan düşüş nedeni ile istihdam oranının istenilen seviyelerde gerçekleşmediğini ifade ederek şöyle konuştu:

“İşgücüne katılımda son iki aylık verilere baktığımızda, erkeklerde bir değişiklik olmadığını, kadınlarda ise artış söz konusu olduğunu görüyoruz. Eleman.net’te iş arayan kadınların sayısında da son 1 yılda yüzde 20’lik bir artış var. 2016 yılında kadın iş arayanların en çok başvuru yaptığı sektörler ise sırasıyla Eğitim, Perakende, Gıda, Hizmet ve Tekstil olarak gerçekleşti. Bu sıralama, 2015 yılında Eğitim, Bilgisayar/BT/İnternet, Tekstil, Gıda ve Perakende şeklindeydi.”