İlk buluşmada doğru rengi seçin

İlk buluşmada doğru rengi seçin

İlk buluşmada kıyafet seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor?

İlk buluşma önemlidir; ruh halimiz ve konuştuklarımız kadar kıyafet seçiminden saç şekline, ayakkabılarımızdan aksesuarlara, bizimle ilgili her detay karşımızdakinin bu buluşmayla ilgili algısında da rol oynar. İlk buluşmada tercih ettiğimiz renklerin de karşımızdakine bizle ilgili birçok ipucu sunar. Bu nedenle ilk buluşmada seçeceğimiz renkler konusunda itinalı davranmamız gerekiyor.

İşte ilk buluşmada seçeceğiniz renklerin sizinle ilgili vereceği mesajlar:

Cesur Kırmızı:

Risk alabileceğinizi, cesur ve güçlü olduğunuzu kırmızıyla vurgulayabilirsiniz. Yakut Kırmızısı, Şarap Rengi, Narçiçeği, Kiraz Kırmızısı, Domates Kırmızısı veya Turuncumsu Kırmızıdan biri mutlaka size yakışacaktır.,

Empatik Pembe/Şeftali tonları:

Pembe tonları empati, şefkat, nezaket, yumuşaklık ve uyum çağrıştırır. İlk buluşmada yaratmak istediğiniz imaj bu ise, Şeker Pembesi, Gül Pembe, Şeftali, Mercan veya Petal renklerinden biri teninizi bütünleyecektir.

Kendini Yenileyen Yeşil:

Güvenilir, canlı ve istikrarlı duruşu yeşil tonları ile yansıtmak mümkün. Çam, Filiz, Fıstık, Enginar, Yeşil Elma, Söğüt Rengi, Satsuma, Zümrüt veya Nefti tonlarından size yakışanı bulabilirsiniz.

Sımsıcak Toprak renkleri:

Toprak renkleri, ayaklarınızın yere sağlam bastığının ve dışadönüklüğünüzün göstergesidir. Yakışan tonlarınızı Vizon, Karamel, Camel, Sütlü Kahve, Taba, Moka arasından seçebilirsiniz.

Güleç Sarı

Sarı yaratıcılığın yanı sıra iyimserliği de vurgular. Ancak dikkati en çabul çeken renk olması özelliğiyle 20 dakikanın üstündeki buluşmalarda yorucu olabilir. Hardal Rengi, Limoncello veya Ayçiçeği renklerinden yakışanı seçip, bir aksesuarla birlikte kullanılması daha uygun…

Eğlenceli Turuncu:

Sosyalliği ve cana yakınlığı vurgulayan turuncuyu kullanırken dikkat! Enerjsi “sürekli”den ziyade, “an”lık intibası verme riski taşır. Yine turuncu ailesinden, Mango gibi daha açık tonlar tercih edilebilir.

Huzurlu Mavi:

Cinsiyet fark etmeksizin en sevilen renkler arasında yer alan mavi, ulaşılabilirliğinizi, sükunetinizi ve sorumluluk sahibi olduğunuzu ifade eder. Üstelik bu rengin İndigo Mavisi ve Kobalt Maviden Deniz Köpüğüne, Petrol Mavisinden Turkuaza geniş bir yelpazesi de mevcut.

Narin Beyaz/krem:

Tek başına beyaz veya krem rengi, yüz hatlarınız ve mimiklerinizi görünmez kılar. Bu da karşınızdaki kişiyle iletişiminizin yarı yarıya azalması anlamına gelir. Beyaz, Yumurta Kabuğu, Taş Rengi, Fildişi renklerinden birini nispeten koyu bir renkle tamamlamakta fayda var.

İhtiyatlı Siyah:

Bir ilk buluşma için siyahı tercih ediyorsanız, başka bir vurgu rengini mutlaka tabloya dahil edin. Tek başına siyah giymek karşınızdaki kişide çok sayıda soru işareti oluşturabilir. Ancak açık renkle birlikte kullandığınızda da otoriter olarak algılanacağınız uyarısı yapalım.

Özgün Mor:

Farklılığınızı vurgulayabileceğiniz bu renkle, kendinizi ve evreni tanıma yolunda olduğunuzu ifade edersiniz. Lila, Lavanta, Mor, Mürdüm renklerinden birini seçebilirsiniz.

Uzlaşmacı Gri:

Gri, gözü en az yoran renk olmasına rağmen, tek başına giyildiğinde kişiliksiz duracaktır. İfade etmek isteyeceğiniz rengi, mutlaka grilerinize dahil edin.