İlişkinizi bitirecek 10 sıradan kavga

İlişkinizi bitirecek 10 sıradan kavga
Güncelleme:

İşte size incir çekirdeğini doldurmayacak ama çoğaldıkça ilişkiyi bitirecek kavgalar...

Öyle konular vardır ki her çift onlar hakkında en az bir kez kavga etmiştir ve bu gayet normaldir. Normal olmayan bu konular hakkında sürekli kavga etmektir. Çünkü sıradan gibi görünen bu kavgalar arttıkça ilişki yıpranır ve kaçınılmaz olarak sonlanır.

1- Para hakkında kavga etmek

Maddi konular hakkında kavga etmek her ilişkide olabilecek bir şeydir. Her çift öyle ya da böyle ilişkilerinin bir evresinde para yüzünden en az bir kez tartışırlar. Maalesef bazı çiftler için bu sayı günde ya da hafta bir de olabilir. Çünkü pek çoğumuzun paraya bakış açısı farklıdır. Kimimiz fazla tutumlu kimimiz fazla savurganızdır. Ve en tutumlu çiftlerin bile yatırım anlayışları farklı olabilir. Kısacası konu para oldu mu kavga etmek oldukça kolaydır. Ve eğer bir ilişkide maddi konular yüzünden kavgalar artarsa o ilişki için tehlike çanları çalmaya başlar. O yüzden çok dikkatli olun. Sevgilinizin anlatmaya çalıştığını ve bakış açısını kavramaya çalışın. Ve eğer hala haklı olduğunuzu düşünüyorsanız ona fikirlerinizi empoze etmeye çalışır gibi değil sebepleriyle anlatın.

2- Kıskançlık nedeniyle kavga etmek

Seven insan kıskanır! Ben bunu bilir bunu söylerim. Ancak her şeyin de bir derecesi vardır. Eğer sevgilinizin her hareketini kıskanıyorsanız ve bu yüzden de tartışıyorsanız ilişkiniz kısa sürede yıpranacaktır. Çünkü kıskançlık yüzünden sık sık kavga etmek bir süre sonra sevgilinize güven eksikliğiniz olduğunu hissettirecek ve sevgilinizi kırmaya başlayacaktır. Herkes iyi bir ilişkinin temelinde güven olduğunu bilir. Eğer sevgiliniz ona güvenmediğinize inanırsa ilişkiye olan inancını kaybedebilir. Bu da artık sizin için daha fazla savaşmaması anlamına gelir. O yüzden sevgilinizi ne kadar kıskanırsanız kıskanın bu konu hakkındaki tartışmaları abartmamaya bakın!

3- Aile bireyleri hakkında/yüzünden kavga etmek

Birini sevmek ve onunla bir ilişki yaşamak onun ailesiyle de bir ilişki yaşamak anlamına gelir. Daha siz ne olduğunu anlamadan denkleme giren kayınvalide, kayınpeder ve kayınbirader gibi yeni oyuncular ilişkideki dengeyi bozabilir. Onların istekleri, fikirleri veya ilişkinize etkileri kavga nedeni olabilir. Ancak sevgilinizin ailesi hakkında kullanacağınız her kelimeye dikkat etmelisiniz. Evet onları sevmek zorunda değilsiniz ama kesinlikle onlara saygı göstermek zorundasınız. Çünkü hiç kimse günün sonunda ailesine laf söyletmek ya da onlardan vazgeçmek istemez. Ve eğer bu konuda ısrarcı olur ve kavga etmeye devam ederseniz sevgilinizi kaybetmeniz an meselesidir.

4- Sebepsiz yere kavga etmek

Belli bir süredir beraber olan tüm çiftler sebepsiz yere kavga etmek nedir iyi bilirler. O gün belki işte canınız bir şeye sıkılmıştır, belki bir arkadaşınıza gıcık olmuşsunuzdur ya da sadece trafikte fazla kalmışsınızdır. Eve gelirsiniz ve hiçbir sebep yokken sevgilinizin herhangi normal bir davranışı yüzünden kavga çıkartırsınız. Yapmayın! Sevgiliniz sizin kum torbanız değil. Sebepsiz yere çıkan kavgalar ilişkiyi en çok yıpratan kavgalardandır. Eğer kavga çıkarmanızın sebebi sevgilinizin daha önce yaptığı ve sizi kıran bir davranışıysa da başka bir konuyu bahane etmeyin sakın. Çünkü böyle durumlarda da sevgiliniz konuyu anlamayacağı için sebepsiz yere kavga ettiğinizi sanacak ve sizinle aynı şeyleri hissetmeyecektir. Zor bir gün geçirdiyseniz bunu sevgilinize anlatın hatta biraz zaman veya destek isteyin. Eğer aklınız daha önce yaptığı bir şeydeyse onu da anlatın. Sebepsiz yere bağırılmaktansa size göre yanlış olan bir şey yüzünden tartışmayı tercih edecektir.

5- Alışkanlıklar hakkında kavga etmek

Ne demiş atalarımız “Alışmış kudurmuştan beterdir!” Bir kişinin alışkanlıklarını değiştirmek bazen atomu parçalamak kadar zor olabilir. O yüzden bu konularda kavga etmek yapabileceğiniz en gereksiz şeydir. Bazen karşınızdaki kişiyi tüm kötü alışkanlıklarına rağmen sevmeniz gerekir. O sebeple bırakın kavga etmeyi ve alışmaya çalışın!

6- Ev işleri yüzünden kavga etmek

Gündelik işler yüzünden kavga etmek dünyanın en saçma kavga konusu gibi gelir ama günümüzde çiftlerin en çok kavga ettiği sebepler arasında yer alır. En başta kim neyi yapıyorsa bir süre sonra o, o kişinin görevi halini alır. Ve bu durum o kişiyi mutlu etmeyebilir. Örneğin nasıl bir erkeğin romantizm için birkaç defa yemek pişirmesi ölene kadar bütün yemekleri onun pişireceği anlamına gelmiyorsa vakti olduğu için evin alışverişini tek başına yapan kadının da ömrü boyunca o alışverişleri tek başına yapacağı anlamına gelmez. Ev işleri hiçbir zaman tek bir tarafın sorumluluğunda olmamalı ve çiftler her daim birbirine yardım etmeli ayrıca bu yüzden de kavga etmekten kaçınmalı!

7- Dırdır yüzünden kavga etmek

Kimse sürekli şikayet halinde olan biriyle beraber olmak istemez. Eğer siz veya sevgiliniz sürekli bir şeyler hakkında şikayet ediyor kısaca dırdır yapıyorsanız bir an önce bu işe bir el atmalısınız. Çünkü karşı tarafın sabrı bir süre sonra taşacak ve daha fazla dırdır duymak istemeyecektir.

8- Yapıcı olmayan eleştiriler yüzünden kavga etmek

Her şeyin en iyisini bildiğinize inanıyor olabilirsiniz. Ancak sevgilinizin her yaptığı şeyi eleştirirseniz kendinizi kapının önünde bulmanız yakındır. Hiç kimse sürekli bir şeyleri yanlış yaptığını hissetmek ya da duymak istemez. Eğer sevgiliniz her şeyi yanlış yapıyorsa bile ona sadece yapıcı eleştirilerle gitmeye çalışın ve ara ara onu takdir ettiğinizi gösteren konuşmalar da yapmayı unutmayın. Çünkü kimse başarısız olduğu bir ortamda sonsuza kadar kalmak istemez. Ve siz ona kendini sürekli başarısız hissettirirseniz bu kavgalar ve eleştiriler ilişkinizin sonu olabilir.

9- Birbirini dinlememek yüzünden kavga etmek

Bugüne kadar kaç kez ilişkinizde “Beni hiç dinlemiyorsun” lafını duydunuz? Eğer bu sayı beşten fazlaysa dikkat etseniz iyi olur. Çünkü her zaman söylediğim gibi bir ilişkide en önemli şey iletişimdir. Ve eğer bir kişi konuşur ve diğer kişi  onu dinlemek yerine başka şeylerle meşgul olursa buna iletişim denemez! Eğer karşınızdakinin sizi duymadığını daha da beteri dinlemediğini düşünürseniz bir süre sonra anlatmamaya başlarsınız ve eninde sonunda anlatmadığınız her şey içinizde patlar. Bu nedenle kavga etmek de ayrılığı kaçınılmaz kılar!

10- Çocuğunuz için/hakkında kavga etmek

Bazen aynı evin içinde büyüyen kardeşler bile anne ve babalarından farklı muamele görür. Sevgilinizle farklı ebeveyn doğrularına sahip olmanı çok normal. Ve farklı görüşlere sahip olmanız çocuklarınızla ilgili alınacak kararlarda kavga etmenize neden oluyor olabilir. Ama yapmayın. Bu konu en çok hem fikir olmanız gereken konulardan biri. O yüzden oturup konuşun ve hangi fikrin altında hangi mantık yatıyor anlamaya çalışın. Önemli olan kimin dediğinin olduğu değil, çocuğunuz için doğru olanı yapıp yapmadığınız!

İşte tüm bu konularda sevgilinizle tartışmaktan kaçının. Mümkün olduğunca anlayışlı olmaya çalışın. İletişiminizi bağırarak değil dinleyip anlamaya çalışarak kurun.  Eğer bu tip konular açıldığında kavga etmenin kaçınılmaz olduğunu görüyorsanız sevgilinizden biraz zaman isteyin. Hemen o konuyu konuşmayın. Anlık siniriniz yeni düşmeyin. Sudan sebeplerden ilişkinizin bitmesine izin vermeyin!

Posta