İlişkilerde bağlanmayı seviyoruz!

İlişkilerde bağlanmayı seviyoruz!
Güncelleme:

İlişkilerde bağlanma sorunu düşünüldüğü kadar yaygın değilmiş...

KizlarSoruyor.com,  “İlişkilerinde karşındakine kolaylıkla bağlanabiliyor musun yoksa bağlanma problemi mi yaşıyorsun?” sorusuyla yaptığı ankette günlük hayatımızda hemen hemen hepimizin karşı karşıya geldiği, belki de en çok zihnimizi kurcalayan konulardan birine değindi. Yapılan ankete göre, Türkiye’de ikili ilişkilerde hem kadınlar hem de erkeklerin büyük çoğunluğu çok çabuk bağlandığını ve partnerini sahiplendiğini ifade ediyor. Ankete katılan, 4.993’ü kadın, 2.757’si erkek olmak üzere toplam 7.750 kişiden %58’i “Çok çabuk bağlanıyorum ve partnerimi sahipleniyorum’’ seçeneğini işaretlerken, yalnızca %11’lik bir dilim “Kesinlikle bağlanamıyorum, her zaman ilişkinin dışında seyrediyorum’’ dedi.  Bağlanabilmek için uzun zamana ihtiyacı olduğunu ifade edenlerin oranı ise %31 oldu.

Katılımcılardan bazılarının görüşleri:

KirmiiziOjemm (Kadın)

Çok çabuk bağlanır ve sahiplenirim.

vincenzoaq (Erkek)

Çabucak bağlanırım bu yüzden defalarca yaralansam bile yine de olsun derim. Ümit bu ya belki karşılığını bilen olur. Ama olmayınca da olmuyor ceketimi alır giderim.

Nazlıcan82 (Kadın)

Zeki insanlar kolay alışır, zor vazgeçer / Albert Einstein. Cevaba gelirsek, ben çabuk bağlanırım ama asla vazgeçmem.

CeyCess ( Erkek)

Duygularımdan emin değilsem bir ilişkiye başlamıyorum. Başladığımda ise çoktan bağlanmış oluyorum.

NURUM07 (Kadın)

Herkesi kendim gibi zannediyorum, çabuk bağlanma huyum var, ameliyat çaresi olsa ameliyat olurum. Yanlış kişilere yanlış zamanda bağlanmak!

Tulpar (Erkek)

Kesinlikle kimseye bağlanamıyorum. 22 yaşında birisine bağlandım 6 ay başka yok. Diğer ilişkiler öylesineydi yani. Çok düşündüm nedenini bulamadım. Şimdi üstelemiyorum. Herkes birilerine bağlanacak, herkes birileri ile evlenecek hayat kuracak diye bir kural yok. Başka birisi ile aynı evi paylaşmak mı, düşünmek bile istemiyorum.

UnVisible35 (Kadın)

Kimseyi kolay kolay sevmem. Güvenmem. Normal arkadaşlığımda bile böyle bu. Ama en iyisi bu. Güvendiğin insanlar hep bir hata yapıp kırar insanı. Kimseye güvenmemek en iyisi.

Untouc (Erkek)

Ezbere bir ilişki başlatmıyorum önce tanıdığıma emin olmak istiyorum sonra ilişki başlıyor eh haliyle tanıdığıma emin olduğum birine de kolay bağlanıyorum. Kısaca ilişkiye zor başlayıp kolay bağlananlardanım.