Güne harika bir başlangıç yapmak için...

Güne harika bir başlangıç yapmak için...

Her sabah 10 dakikanızı ayıracağınız basit esneme hareketleriyle güne zinde bir başlangıç yapabilirsiniz.

Yatağınızdan kalkmak zor geliyor, giyinip işe gitmekse tam bir işkence. Sizi bu kabustan kurtaracak harika bir önerimiz var. Sabahları 10 dakikanızı esneme hareketlerine aywırırsanız süper bir gün sizin olur. Bahçelievler MetroSport City Club Genel Koordinatörü Yakup Kır'dan bilgi aldık.

1) Ellerinizi başınızın üzerinde birleştirip kollarınızı uzatın. 2 saniye bu pozisyonda kalıp 3 defa tekrarlayın. Böylece karın kaslarınız esneyecektir.

2) Sağ elinizi belinizin arkasına alıp sol elinizi yukarı uzatın, sola doğru esneyin. Sonra diğer yöne tekrar edin. Yan ve sırt kaslarınız esneyecektir.

3) Ellerinizi öne doğru uzatıp birleştirin. Sırtınız düz şekilde öne eğilmiş olsun. Omuz ve üst sırt kaslarınız esneyecektir.

4) Ellerinizi birleştirip ayak bileklerinize doğru esneyin. Dizlerinizi bükmeyin. Daha sonra bacaklarınızı çapraz yapıp ellerinizi iki bacağınızın yanında esnetin. Kalça ve arka bacak kaslarınız esneyecektir.

5) Vücudunuzu dik tutup ellerinizi belinize yerleştirin. Vücut ağırlığınızı öndeki bacağınıza verin. Kısa esnemeler yapın. Daha sonra bacak değiştirin. Bu hareket ön ve iç bacak kaslarınızın esnemesine yardımcı olacaktır.

6) Vücudunuz dik şekilde ayak bileğinizi tutun. Kalçanıza doğru çekerek esnetin. Diğer ayağa geçin. Bu hareket ön bacak kaslarınızı esnetecektir.

7) Vücudunuz dik şekilde ellerinizle dizinizi tutup çekin. Hareket ön ve arka bacak kasları ve kısmen belinizdeki kasları esnetecektir.

Güneş