Düğün pastaları gerçek değil!

Düğün pastaları gerçek değil!
Güncelleme:

Artık seçimlerimiz pastalarda gerçek olanlar değil çok benzeyen maket pastalar oluyor...

Bursa'da faaliyet gösteren bir pastane zincirinin yönetim kurulu üyesi Hanife Yeşil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pastaların düğün, nişan gibi özel günlerin vazgeçilmezlerinden olduğunu hatırlatarak, her şeyde olduğu gibi pastacılık sektörünün de sürekli yenilendiğini belirtti.

Bir gelin için gelinlik ne kadar önemliyse pastanın da düğün için o kadar büyük önem taşıdığını ifade eden Yeşil, şöyle konuştu:

''Düğünlerinde insanlar çok özel, gösterişli pastalar istiyor. Bu nedenle makete yönelme var. Maket pastalarda kullanılan malzemelere istediğiniz şekli verebiliyorsunuz. Normal bir pasta ile maketi süslemek daha farklı. Maketlerde daha çok obje ve renk kullanabiliyor, ebat olarak daha büyük ürünler yapabiliyorsunuz. Ancak normal pastanın boyutunu, yenileceği için belirli seviyede tutmanız gerekiyor.''

-''DÜĞÜNLERDE MAKET PASTALAR TERCİH EDİLİYOR''-

Yeşil, maket pastalarda, ham petrolden imal edilmiş, sentetik bir malzeme olan straforun kullanıldığını ve daha sonra üstünün hamurla kaplandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Artık düğünlerde bu gösterişli maket pastalar tercih ediliyor. Normal pastaların yerini, maketler aldı diyebiliriz. İsteyene maketin yanında, bire bir aynısı küçük pastalar veriliyor. Bunun da tabii ki ayrı maliyeti oluyor. Eskiden metal iskeleler üzerine pastalar konurdu. Üstünün süslemesine çok fazla müdahale edemezdiniz. Üstüne bir şey koysan çökerdi. Çok basit görünüyorlardı. Artık her şeyde olduğu gibi bu konuda da insanların istekleri değişti. Sünnet maketleri farklı, düğün maketleri farklı. Bizlerden değişik objeler isteniyor. Onları pasta olarak yapamazsınız. Ancak maketler bu anlamda bize büyük kolaylık sağlıyor. Maketler kesilir gibi yapılıyor. İnandırıcı olması açısından küçük bir pasta parçası da konuluyor.''

Maket pastaları düğün salonları, oteller ve özel müşterilerin tercih ettiğine değinen Yeşil, ''Düğünlerde normal pastaların yerini giderek bu maket pastalar alıyor. Bir düğün salonu 3-5 tane maket yaptırıp, bunu bütün düğünlerde kullanabiliyor. Servisi kolay olduğu için davetlilere dağıtılanlar da daha çok tepsi pasta dediklerimiz oluyor'' diye konuştu.

Yeşil, maketlerin maliyetlerini düşük olmadığını, isteyenlerin kendilerine özel maket pasta yaptırabildiği gibi, bu pastaları kiralayabildiklerini de belirtti.

Hanife Yeşil, maketlerin fiyatlarının kullanılan malzemeye ve boyutlarına göre 200 ile 1200 lira arasında değiştiğini belirterek, ''Sektördeki bazı firmalar, bu maketler için heykeltıraş bile çalıştırıyor'' dedi.