Kırışıklıklardan nasıl kurtulacaksınız ?

Kırışıklıklardan nasıl kurtulacaksınız ?
Güncelleme:

İşte size kırışıklıklardan kurtulmanın en kolay yolu...

Cildin gözardı edilen düşmanları ve bunlrdan en kolay korunma yolları...Fransa'da uygulanmakta olan Jet-lift yöntemi artık Türkiye'de. Cildin sağlıklı ve genç görünümü için gerekli olan kolajen lif sayısını artıran, elastikiyet kaybını önleyen Jet-lift hücrenin kendini tamir etmesini sağlıyor...

Kısa sürede etki eden Jet-lift'le yüz ovali de sıkılaşıyor...

Cildin erken yaşlanmasında en önemli dışsal faktör olan güneş (ultraviyole) hasarından oluşan ve adına foto yaşlanma denen bu etki yaz aylarının cildi tehdit eden en güçlü faktördür. Bunun yanısıra güneşin ortadan kaybolduğu kış ayları cilt gençliği ve sağlığı adına bize tam bir korunma kalkanı oluşturmamaktadır.

Tam tersi yıllar kış mevsimi cilt sağlığını, gençliğini ve güzelliğini tehdit eden bir çok faktörü içinde barındırmaktadır. Özellikle cildi yaşlandıran güneş kadar rüzgar, düşük nem oranı, kirli hava ve kapalı ortamlarda uzun süre kalmak ve yetersiz oksijen gibi etkenler cilt güzelliğini ve sağlığını tehdit etmektedir.

KIŞ GÜNEŞİNDEN DE KORUNUN

Cildin erken yaşlanmasında en önemli dışsal faktör olan güneş (ultraviyole) hasarından oluşan ve adına foto yaşlanma denen bu etki yıllar içinde kronik hasar olarak karşımıza çıkar. Cildi güneşten korunmak demek sadece yazın değil, bulutlu ya da karlı havada yansıyan güneş ışınlarından da korumak demektir. Çünkü güneş görünen ve gürünmeyen ışınları saçar. Görünmeyen ışınlar ultraviyole (morötesi) A (UVA) ve ultraviyole B (UVB) olarak adlandırılır. Bu ışınlar her durumda zarar verici olabilmektedir.

JET-LİFT CANLILIĞI SAĞLIYOR

Jet-lift adı verilen yeni yöntem Fransa'dan sonra Türk hanımlarının da hizmetinde. Hücrenin kendini tamir aktivitesini arttıran Jet-lift tedavisi yüz bölgesi, özellikle dolgu tedavisinin kullanımının sınırlı olduğu dudak üstü ve çevresi ile kaz ayakları, alt göz kapağı çevresinde kullanılıyor.

Ayrıca yüz ovali sıkılaşırken gergin bir cilde sahip olabiliyorsunuz. Jet -lift; hücrede canlılığın devamını sağlayan metabolik olayları kontrol ederken cildin nem oranını da artırıyor. Kısa sürede sonuç alınan bu ağrısız ve acısız yöntem diğerlerine göre daha etkili ve daha kalıcı özellikler de taşıyor.

CİLDİN DÜŞMANLARI

Cilt sağlığını tehdit eden pek çok düşman var fakat dikkate alınması gereken tehlikelerin, özellikle altını çizmek gerekiyor. İşte cildinizi yaşlandıran faktörler:

Aşırı ve dengesiz beslenme
Güneş
Sigara ve alkol
Kireçli, aşırı sıcak su
Düzensiz uyku
Stres
Kimyasal ürünler

SOĞUK KURUTUR

Soğuk havalarda kan akımının azalmasına bağlı olarak cilt yüzeyinde kuruma oluşmakta, cilt kuruluğu ise özellikle göz çevresi olmak üzere yüz ve el bölgesinde kırışıklıklara zemin hazırlamaktadır. Bu dönemde nemlendiricilerde çoğu kez yetersiz kalmaktadır.

Bugün / Dr. İsmail AĞAR