Herkes Filipinli bakıcı arıyor!

Herkes Filipinli bakıcı arıyor!

Son yıllarda bebek veya çocuk bakıcısı arayan ailelerin büyük bir kısmı Filipinli bakıcılarla anlaşmak istiyor.

Damla İnsan Kaynakları İK Müdürü Filiz Şeker’e Filipinli bakıcı adaylarına yönelik bu yoğun talebin sebeplerini sorduk.

“Neden Filipinli bakıcı?” sorusunun 1’den fazla cevabı olduğunu ifade eden Filiz Şeker Filipinler’den çalışmak üzere ülkemize gelen bakıcıların İngilizce bilmelerinin ve yatılı bakıcı olarak çalışmaya açık olmalarının bu talebe yol açan başlıca etkenler olduğunu söyledi. “Günümüzde pek çok aile çocuklarının erken yaşlarda yabancı dil öğrenmeye başlamasını istiyor. Ben ve eşim Vural Şeker de bu grubun içindeyiz. 6 yaşındaki kızımız Dila İngilizce, Arapça ve Rusça konuşabiliyor. Bu durum yabancı bakıcıları sayesinde gerçekleşti.” dedi.

Filiz Hanım sözlerine şöyle devam etti: “Filipinli dadı ve yardımcıların yatılı bakıcı olarak çalışabilmeleri aralarında iş, sosyete ve sanat dünyasının bilinen isimlerinin de bulunduğu müşterilerimiz için önem arz ediyor.  Takdir edersiniz ki yoğun bir sosyal hayatı olan, akşam ve gece saatlerinde toplantı ve davetlere katılan aileler yatılı bir bakıcıyı tercih ederler. Ayrıca Filipinli yardımcıları sayesinde kendileri de yabancı dillerini geliştirme imkanı buluyorlar. Önemli bir nokta da şu ki Filipinli bakıcılar çocuklara karşı sabırlı, nazik, sevecen ve anlayışlı davranıyorlar. Bir şeyler öğretirken ne kadar disiplinlilerse oyun ve eğlence zamanlarında da o kadar enerjik ve neşeliler. Buna öğrenmeye açık, konuksever ve uyumlu kişiler olmaları ve ev işlerindeki başarıları da eklenince neden bu kadar arandıkları daha iyi anlaşılıyor.”

Filiz Şeker Filipinli bakıcı fiyatları konusunda şunları söyledi:  “Filipinli çocuk bakıcılarının aylık ücretlerinin asgari 1.200 $  + haftada 50 $ (İzin parası) şeklinde olduğunu söyleyebilirim. Maaş miktarı yapılacak işin tanımına bağlı olarak değişiyor. Damla Danışmanlık olarak ülkemizin her kentine bakıcı gönderebiliyoruz ve bakıcının İstanbul dışında çalışması halinde de fiyatlar değişiyor.”

Damla İnsan Kaynakları’nın sosyal medyada da aktif olduğunu ekleyen Filiz Şeker firmanın “filipinlibakici.com.tr” isimli bir sitesi ve Instagram’da “filipinli_bakici” adlı bir sayfası olduğunu ifade etti. Firma ve kendi işi hakkında ise şunları söyledi: “ Halihazırda 12 kişilik profesyonel bir kadroyla eleman seçme ve yerleştirme hizmetleri sunan firmamız 2003’de kuruldu. 2004’den bu yana da Özel İstihdam Bürosu olarak faaliyet gösteriyoruz. Kendimle ilgili olarak şunu söyleyebilirim; aileleri dinlemekten, problemlerini çözmekten ve onları istedikleri özelliklere sahip elemanlarla buluşturmaktan keyif alıyorum. Anne olmak işle ilgili bakış açımı ve hassasiyetimi de etkiledi. İyi bir çocuk bakıcısı ile çalışmanın önemini şimdi çok daha iyi biliyorum zira kızımı dünyaya getirdikten sonra bu benim için de önemli hale geldi.”