Hastalar ve uzmanlar skolyozu anlatıyor

Hastalar ve uzmanlar skolyozu anlatıyor

Skolyoz farkındalık ayı etkinlikleri başlıyor.

Skolyoz, her yüz çocuktan 3’ünün tanıştığı, yaşlanma ile birlikte görülme oranın arttığı hastalık. Acıbadem, bu önemli hastalığa dikkat çekmek için her yıl, Haziran’da Skolyoz Farkındalık Ayı etkinlikleri düzenliyor. Bu yıl 3. düzenlenen etkinliklerde, uzmanların yanı sıra ABD’de skolyozlu bir genç olarak yaptığı çalışmalarla büyük beğeni toplayan Curvy Girls Scoliosis Vakfı’nın Kurucusu Leah Stoltz, Umut Vakfı Kurucu Başkanı ve aynı zamanda geçmişte Skolyoz hastası olan Nazire Dedeman da kendi deneyimlerini paylaşacaklar. 31 Mayıs’ta yapılacak söyleşimize ve 14 Haziran’da gerçekleşecek yürüyüşümüze davetlisiniz!

Toplumsal farkındalığı düşük, riskleri büyük bir hastalık Skolyoz. Omurganın sağa ya da sola doğru eğilmesi ve omurların kendi etrafında dönmesi olarak tanımlanıyor. Toplumda her 100 gençten 3’ü omurga eğriliğinden dert yanıyor. Acıbadem Sağlık Grubu, tedavi edilmezse yaşam kalitesini ciddi boyutlarda düşürmesinin yanı sıra, ileride akciğer, solunum ve kalp problemlerine yol açabilen hatta hastayı yatağa bağlı kılan hastalığa karşı Haziran ayını “Skolyoz Farkındalık Ayı” ilan etti. Bu yıl 3. kez düzenlenecek geleneksel etkinlik kapsamında hem uzmanlar hem hastalığı yaşayanlar bir araya gelecek.

31 Mayıs Pazar günü Acıbadem Maslak Hastanesi’nde halka yönelik olarak düzenlenen “Uzmanların ve Yaşayanların Gözünden Skolyoz ve Yeni Tedavi Yöntemleri” konulu konferansta hem uzmanlar hem hastalığı yaşayanlar konuşacak. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay, hastalığın tedavisinde en yeni cerrahi yöntemleri anlatırken, Curvy Girls Scoliosis Vakfı’nın Kurucusu Leah Stoltz, Uluslar arası Schroth Eğitmeni Axel Hennes de konuşma yapacak

Sempozyuma katılacak skolyoz hastaları ise bu hastalık nedeniyle yaşadığı güçlükleri ve tedavi sürecinden sonra hayatlarındaki değişimleri izleyicilerle paylaşacak. Umut Vakfı Kurucu Başkanı ve aynı zamanda geçmişte Skolyoz hastası olan Nazire Dedeman da ‘Skolyozla Yaşamak’ konulu konuşmasında kendi yaşantısından paylaşımlarda bulunacak.

14 Haziran Pazar günü ise Belgrad Ormanı’nda Skolyoz’a dikkat çekmek amacıyla halk yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Skolyoz tedavisindeki son gelişmelerin aktarılacağı basın toplantısında ve Skolyoz’a karşı farkındalık yürüyüşünde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Sempozyumun program akışını ve detayları ekte bulabilirsiniz.

TOPLANTI BİLGİLERİ

Tarih: 31 Mayıs 2015, Pazar
Saat: 12.30-17.30
Yer: Acıbadem Maslak Hastanesi B4 Konferans salonu

‘SKOLYOZ’A KARŞI YÜRÜYORUZ

Tarih: 14 Haziran 2015, Pazar
Saat: 09:00
Yer: Belgrad Ormanı Yürüyüş Parkuru