Hangi vücut tipine hangi gelinlik?

Hangi vücut tipine hangi gelinlik?
Güncelleme:

Peki sizin vücut tipinize hangi gelinlik modeli daha uygun biliyor musunuz?

Akay Gelinlik, düğün sezonu açılırken gelin adaylarının gelinlik seçimlerinde özen göstermeleri gereken noktalara dikkat çekiyor.

Akay Gelinlik’in tasarımcısı Sezanur Akay, her gelin adayıyla uzun bir süre sohbet ediyor, sonra her biri özel dikim ve el emeği olan kişiye özel gelinlikleri tasarlıyor. Tasarımcı “Her gelinliğimiz kişiye özel olarak sıfırdan üretiliyor. Tek prova sonrası gelinlik hazır hale gelse de, sırt kısmı açık bırakılır” diyerek yaz aylarında talebin çok arttığını ve dikim için kış aylarından hazırlıklara başlanması gerektiğini hatırlatıyor. Gelinlik seçiminde vücut tipine göre en doğru gelinlik hangisi?

“Her güzel gelinlikle güzel gelin olunmaz” ifadesini kullanan Tasarımcı Sezanur Akay, vücut tipinin gelinlik için çok önemli olduğunu belirtiyor. Kişinin yüz ifadesiyle birlikte vücut tipi de gelin adayının doğru gelinliği seçmesinde dikkat etmesi gereken unsurlar arasında yer alıyor. İri göğüslü bir gelin adayının V yaka gelinlik giymesini tavsiye eden Sezanur Akay, spagetti denilen ince askılar yerine kalın bantlı askıların görünümü daha da güzelleştirdiğini belirterek diğer vücut tiplerine göre doğru gelinlik seçimi konusunda şu önerilerde bulunuyor: “Beli kalın olan gelin adayları, bedeni asimetrik drapeli veya düz dantelli modellere yönelmeli. Bu tür modeller beli daha ince göstereceği için gelin adayı doğru bir tercih yapmış olur. Belden kabaran modelleri ise kullanmamalı. Çünkü bu modeller giyen kişinin belini çok daha kalın gösterecektir. Omuzları geniş olan kişiler ise straplez yaka yerine dantel yakalı, askılı, kollu gelinlikler tercih etmeliler. Çünkü gelinliğe eklenecek bu dantel detaylar kişiyi çok daha zarif gösterecektir. 38 bedenin üzerinde olan gelinlere dar kesim kalıplar, balık modeller pek önermiyoruz. Çünkü beden büyüdükçe balık ya da dar modeller genellikle vücuda pek uygun olmuyor. Gelinlik seçiminde bacak boyu da çok önemli...

Bacak boyu vücuduna oranla kısa olanlar da kabarık modellerden uzak durmalı ve dikkatleri gövdeye çekecek modelleri tercih etmeliler.” Siz de bu özel gecenizde gelinliğinizin de çok özel olmasını isterseniz Sezanur Akay’ın tasarımlarınıwww.akay.com.tr sayfasını ziyaret ederek görebilir ve randevu alabilirsiniz.