Hangi etek boyu size göre?

Hangi etek boyu size göre?
Güncelleme:

Sizin için hangi etek boyunun uygun olduğunu öğrenmek için bu yazıyı okuyun...

Gerçek şu ki, bazı kadınlarda pantolon iyi durmuyor. Eğer siz bu kadınlardan biriyseniz ya bu gerçekle savaşıp pantolon giymeye ve kötü gözükmeye devam edeceksiniz ya da üzerinize bir etek geçireceksiniz. Hem etekler pantolonlardan çok daha estetik ve alternatifi bol bir ürün. Size uygun bir etek bulmanız için ipuçlarım şöyle...

MİNİ ETEKLER:

Kalçalarınıza bakın. Kalçalarınıza dürüst bir şekilde bakın. Birçoğunuz gördüğünüzden pek hoşlanmayacaksınız. Ama eğer şanslıysanız, bacağınızın iç tarafında hafif bir kavis olduğunu; eğer çok şanslıysanız, ayaklarınızı birleştirip ayağa kalktığınızda bacaklarınızın arasında bir boşluk olduğunu göreceksiniz.

Eğer boşluk yoksa, sorun değil. Bu boşluk sadece doğru uzunlukta mini etek bulmanız için kılavuz görevi görür. 

Her neyse, tam orada, o kavisin ortasıyla tepesine yakın bir yerlerde mini eteğiniz bitmeli. Eğer bacaklarınızda bu kavis yoksa herhalde mini etek giymemeniz en iyisi. 

UZUN ETEKLER:

Uzun etekler jarse gibi dökümlü kumaşlardan yapıldığında daha iyi durur. Eğer dökümlü kumaşlarda giysiler giyemiyorsanız, o zaman belki de uzun eteği tercih etmemelisiniz.

Eğer daha sert ve pek dökümlü olmayan kumaştan uzun bir eteği tercih ederseniz çadır ya da bir rahibe gibi gözükeceğinizden emin olun. Eğer bu tavsiyeye aldırmayıp yine de uzun etek giyeceğim diye diretirseniz en azından çiçek desenli olmasın.

BALDIR BOYUNDA ETEKLER:

Uzak durun! Peki, eğer ille de giymek istiyorsanız, baldırınızın en kalın yerinin üzerinde -yani, dizinizin tam altında- biten bir model bulmaya çalışın. Eğer daha uzun bir model arıyorsanız, baldırınızın en kalın kısmıyla bileğinizin tam ortasına denk gelen bir etek boyu uygun olabilir. Ne yaparsanız yapın, baldırınızın en kalın yerinde biten bir etek giymeyin. Aslında vücudunuzdaki herhangi bir yerin en kalın kısmında biten bir ürün giymemenizde fayda var. Örneğin, eğer beliniz kalınsa, tam belinizde biten bir bluzdan uzak durun. Eğer bilekleriniz kalınsa, bilekten bağlanan ayakkabıları tercih etmeyin.

DİZ BOYU ETEKLER:

Dizinizin tam üzerinde ya da tam hizasında biten etekleri tercih edin. Eğer etek dar kesimliyse (kalem etek mesela), dizinizin altında da olabilir. İki yılda bir moda olup sonra demode olan şu 50’lerin kabarık eteklerine gelirsek... Evet, güzeller ama gövdeniz ince değilse bunların yanına yaklaşmamanızda fayda var. Bu bol hacimli etekleri dengelemenin tek yolu dar bir bluz giymek. 

Milliyet