Hamilelikte utandığınız seks soruları

Hamilelikte utandığınız seks soruları

İşte hamilelikte sekse dair çevrenize ve hatta doktorunuza sormaya çekinebileceğiniz soruların cevapları…

Hormonlar sebebiyle hamile kadınlar kendilerini daha seksi hissedebilir. Bazıları ise seksten tamamen soğuyabilir. Ancak 9 aylık bir dönem düşünüldüğünde cinsel birliktelikten tamamen uzak durmak çoğu zaman mümkün ve gerekli değildir. İşte hamilelikte sekse dair çevrenize ve hatta doktorunuza sormaya çekinebileceğiniz soruların cevapları…

Seks esnasında bebek hareketleri hisseder mi?

Kesinlikle hayır. Etrafındaki kese bebeğinizi bir yastık gibi korur ve darbelerden etkilenmesini önler.

Seks düşüğe neden olabilir mi?

Düşük geçmişiniz yoksa veya kanama söz konusu değilse hamilelikte seks güvenlidir.

Seks esnasında eşinizin cinsel organı bebeğe ulaşabilir mi?

Kesinlikle mümkün değil! Rahminiz bir duvar gibi bebeğinizi korumaktadır. Anatomik olarak eşinizin cinsel organının bebeğe ulaşması söz konusu değildir.

Seks, bebeğin enfeksiyon kapmasına neden olur mu?

Rahimdeki mukus bakterilerin bebeğe ulaşmasını önler. Yani hamilelik boyunca bebeğiniz enfeksiyonlara karşı korunmaktadır. Ancak HIV gibi kan yoluyla bulaşan enfeksiyonlar dolaşım sistemiyle bebeğe ulaşabilmektedir. Bu tür bir rahatsızlığa karşı doktorunuza mutlaka danışın.

Oral seks zararlı mıdır?

Hamilelik döneminde oral sekse dikkat edilmelidir. Çok nadiren söz konusu olsa da vajinada oluşabilecek bir hava kabarcığı dolaşım sistemine geçebilir ve ölümcül damar tıkanıklığına neden olabilir.

Bebeğim neler olduğunu anlar mı?

Bebeğinizin hamileliğin ilk evrelerinden itibaren sesleri algılayabildiğini biliyorsunuz. Ancak ne fiziksel ne de ruhen bebeğiniz seksten veya seks esnasında çıkan seslerden etkilenmeyecektir.

Plasenta previa durumunda seks zararlı mı?

Plasenta olması gerekenin haricinde özellikle de rahim ağzına yakın bir yerde duruyorsa seksten kaçınmanız gerekebilir. Bu tür durumlarda kanama yaşanabileceğinden doktorunuz size seks yasağı getirebilir.

Milliyet