Hamilelikte pilatesin faydaları

Hamilelikte pilatesin faydaları

Hamile pilatesi, ağrıları azaltıp doğum yapmayı kolaylaştırıyor...

Anne adaylarının hamilelikte yapacakları pilates ile hem daha rahat bir doğum yapma imkanına kavuşacakları, hem de hamilelik sonrası vücutlarının daha kolay toparlanacağı bildirildi. Kişiye özel egzersiz programları ile sağlık ve fit vücut vaat eden FizyoForm’un kurucusu fizyoterapist Zafer Aksungur, gebelik sırasında yapılan pilatesin anne adayına ve anneye sayılmayacak kadar çok yarar sağlayacağını kaydetti.

Gebeliğin, kadınların fiziksel, hormonal ve psikolojik açıdan birçok değişiklikler yaşadığı uzun bir süreç olduğunu belirten Fizyoterapist Zafer Aksungur, “Gebelikte salgılanan bazı hormonlar ve büyüyen bebek ağırlığı, annenin kas ve iskelet sisteminde bir takım değişikliklere yol açar. Annede bel ve sırt ağrıları ortaya çıkabilir, bağ dokusu gevşer, eklemler kolay sakatlanabilir. Özellikle el ve ayak bileklerinde oluşan ödem, karpal tünel ve tarsal tünel sendromlarına sebep olabilir.”dedi.

Daha kolay doğururlar

Fizyoterapist Zafer Aksungur, pilates yapan anne adaylarının, doğum sırasında daha rahat ıkınarak doğuma daha aktif katılacaklarını ve doğum sırasında oluşan yırtıkların azalacağını söyledi.

Pilates sayesinde, gebelikte ve sonrasında oluşan idrar kaçırma problemlerinin de ortadan kalkacağını kaydeden fizyoterapist Zafer Aksungur, “ Doğum sonrası uterus çok daha kolay toparlanır. Pilates, gebelikte görünen, hazımsızlık ve ödem gibi sorunların azalmasına da yardımcı olur.” diye konuştu.

Cinsel yaşamın normale dönmesi kolaylaşır

Pilatesin ayrıca doğum sonrası, göbek bölgesindeki kaslarının çok daha çabuk güçlenip toparlanmasını, annenin; gebelik sürecinde yaşadığı duygusal dalgalanmalardan daha az etkilenmesini sağlayacağını ifade eden Zafer Aksungur, “ Anne adayı yaptığı egzersiz sayesinde uykuya daha çabuk dalar, gününü daha zinde geçirir. Cinsel yaşamın doğum sonrası normale dönmesini kolaylaştırır. Hormonal sebeplerden  dolayı  deforme  olan  göğüslerin  toparlanmasını sağlar. Gebelikte oluşan başta bel ve boyun olmak üzere kas iskelet sistemi problemlerini azaltmaya yardımcı olur. “ ifadelerini kullandı.

Bebekler daha sağlıklı oluyor

 “Yapılan araştırmalarda, hamilelik sürecinde egzersiz yapan annelerin bebeklerinin , egzersiz yapmayanlara göre daha sağlıklı olduğu  kanıtlanmıştır.”

Leyditurk.com