İş yerinde aşk yaşıyorsanız dikkat !

İş yerinde aşk yaşıyorsanız dikkat !

İşyerinde aşkınızı ve kariyerinizi korumanız için öneriler...

İş yerinizdeki partnerinize aşık olduysanız, günlük iş sıkıntılarından ve iş arkadaşlarınızın kıskanç bakışlarınızdan korumakta zorlanabilirsiniz. Aşkınızı ve kariyerinizi korumanız için yapmanız ve yapmamanız gerekenler..

Öncelikle iş yerinizin 'iş yeri aşklarına' karşı politikasını öğrenin. Bazı işyerleri bu durumu hoş karşılamayabilir ve ikinizden biri işinden olabilir. özellikle rakibinize aşıksanız ya da patronunuza iş değiştirmenizde yarar var.

Kıyı köşede birbirinize sarılıp, öpücükler vermeyin. Yerin kulağı vardır. Ayrıca bu çok hoş bir durum olmaz. Bu tür kaçamaklar eğlenceli olduğu kadar risklidir. Sevgilinizle iş yerindeki duruşunuzu ve çizginizi koruyun.

İş yerinizdeki partnerinizle sevgili olduğunuzu kimseye söylemediniz ancak iş arkadaşlarınız bir şekilde öğrendi, ne yapacaksınız? Heyecanlanmayın, panik olmayın. Bu işi daha da kötüleştirir. Sakin olun, ertesi gün durumun iş yerinizde duyulup duyulmadığına göre tavrınızı belirleyin ancak gerekirse patronunuza söyleyin.

Patronunuza ilk siz söyleyin. Bu tür şeyler uzun süre saklanamaz, patronun kulağına gideceğinden şüphelendiğinizde 5 dakika için konuşmak isteyin. Durumu kısaca özetleyin ve işinize yansımayacağı garantisini verin. Aşk hayatınızla ilgili detaylara asla girmeyin.

İş saatlerinde gerekli gereksiz yanına gitmeyin. Sorunlarınızı kesinlikle iş yerinde tartışmayın. Gergin olduğunuzu hissettiğinizde uygun bir zamanda birlikte 10 dakika dışarıda yürüyün ve sorunu çözerek ya da sonraya erteleyerek ofise dönün. Kesinlikle ofiste yüksek sesle tartışmayın ve suçlayıcı, tahrik edici mailler göndermeyin.

Dışarıda da romantik vakit geçirebileceğinizi hatırlayın. Romantizmin sadece iş yerinde olmadığını unutmayın ve işten sonra romantik zaman geçirmeye çalışın. İş yerinde arkadaş gibi davranıp dışarı da romantik aşık olmak gayet çekici ve heyecanlı olabilir. Böylece ofisteki gerginlikler ilişkinize de zarar vermez.

İlişkinizi Facebook ya da MSN iletisinde ilan etmeyin. Çoğu insanın gözü burada olabilir ve siz çok pişman olabilirsiniz. İlişkiniz ciddileştiğinde ve birlikte diğer arkadaşlarınıza ilan etmek istediğinize karar verdiğinizde duyarmanızda elbette sakınca yok. özellikle fotoğraflarınızı koyarken bir kez daha düşünün.

Kendinize karşı dürüst olun. Ofis politikaları herkesi bağlar, aynı iş yerinde çalışan sevgilileri bağlayıcı olabilir. İş yerinde yaşadığınız aşkın kariyerinizi nasıl etkileyeceği konusunda gerçekçi olmalısınız. Verdiğiniz karar sizi 5 yıl geriye götürebilir. Bu nedenle ilişkinizi ve verdiğiniz kararları her bakımdan düşünerek uygulamalısınız.

Ayrılığın asla kolay olmayacağını unutmayın. İş yerindeki aşkınız bittiğinde hergün onu görme zorunluluğundan kurtulmak için başka bir işe geçmeniz gerekebilir. Onunla aynı yerde çalışmak, hergün görmek istemeniz sebebiyle size gelen önemli iş tekliflerini kaçırabilirsiniz. Bu hayatınızı büyük ölçüde etkileyebilir. İş yerinde bilinen ilişkiniz sebebiyle eleştirilmemek için uzun çalışma saatleri, yeni sorumluluklara açık olabilir, yıpranabilirsiniz.

İşyeri eğlenceleri sırasında flört etmeyin. İşyeri partileri veya seyahatlerinde herkes biraz daha rahattır. Dışarıda olsanız bile işinizle ilgili bir alandaysanız, ofisteymiş gibi davranın ve sorumluluklarınızı unutmayın. Bu ilişkinin adınıza ve kariyerinize zarar vermesini engeller.