Hamile kadınlar ne duymak ister?

Hamile kadınlar ne duymak ister?
Güncelleme:

İşte hamile kadınların duymaktan hoşlandığı şeyler...

Hamile kadınların duymak istemeyeceği şeyler hakkında az çok fikriniz vardır, peki neleri duymak onlara iyi gelir biliyor musunuz?

1. Endişelenme, yeniden uyuyacaksın

Hamile kadınların en çok duyduğu şeylerden biri kendisini bekleyen uykusuz geceler olur. Halbuki bunun geçici bir süreç olduğunun ve eninde sonunda yeniden uyuyabileceğinin dünyaya bir bebek getirmek için ufak bir bedel olduğunun hatırlatılması onun keyfini yerine getirecektir.

2. Gebelik çok zor

Bir insan yetiştirmek zor iş ama her zaman da hamileliğin büyülü bir süreç olduğunu gündeme getirmek ne kadar gerçekçi? Engel olunamaz mide bulantıları, terleme ve rahatsızlıklardan bahsediyoruz. Kimi anneler hamileliğin bu tür etkilerini az hissedebilecek kadar şanslı olsa da çoğu anne adayı bu sıkıntılardan muzdarip. Özellikle ilk yedi ay yaşanacak sıkıntı göz ardı edilip, hamileliğin fantastik bir masalın öznesi olunacakmış gibi yansıtılmaması, zorluklar yaşayan anneye daha yardımcı bir yaklaşım olur.

3. Yemek için ne istersin?

Eğer hamile bir kadınla yemek yiyecekseniz, öncelikle ona fikrini sormayı ihmal etmemelisiniz. İstemediği bir alternatifle karşılaştığında bulantı yaşayıp ikinizi de zor duruma sokmaması için bu önemlidir. Hamile olunca yeme-içme alışkanlıklarınız değişebilir veya özel bir diyet uygualamayı tercih etmiş olabilirsiniz. Anlayışlı olun.

4. Pozitif doğum hikayeleri

Evet gebelik ve doğum kolay değil. Pam England\'ın dediği gibi, \"doğum zor bir iştir, ama bunu yapabilirsiniz!\"

Çoğu hamile kadın sadece kısa, pozitif ve hatta komik doğum hikayeleri dinlemeyi tercih eder. Bu onların zaten endişe duydukları konuya dair rahatlamasını sağlayacaktır. Her doğum hikayesinin birbirinden farklı olacağını, hiçbir doğumun birbirine benzemediğini unutmayın. Siz veya bir yakınınız, sıkıntılı bir doğum deneyimi yaşamış olabilirsiniz. Hamile arkadaşınızın bunu duymaya ihtiyacı yok.

5. Aldığın kiloları vermek sandığın kadar zor değil

Hamile kadınlar, hayatları boyunca olabilecekleri en ağır kiloda olurlar ve bu durum onları hâlihazırda rahatsız ederken, doğumdan sonra kilolarından nasıl kurtulacaklarına dair endişelerini de pekiştirir. Motivasyonları kaybetmemeleri adına, onlara fazlalıklarından kolaylıkla kurtulabileceklerini söylemelisiniz. Doğru beslenme ve egzersizle her şey mümkün.  Duymak istedikleri bu olacaktır.

6. Emzirip emzirmemek senin seçimin

Aile yakınları ve arkadaşlar bir yana, tamamen yabancı olan insanların bile bu konuya dair söyleyecek bir şeyleri her zaman olur. Halbuki bebeğini nasıl besleyeceğini annenin kendisinden daha iyi kim bilebilir ki? Onun en doğru ve sağlıklı kararı vereceğini bildiğinizi belirtmekten kaçınmayın.

7. Çok güzel görünüyorsun

Kendilerini gereğinden fazla iri, şiş ve bakımsız hisseden tüm anne adaylarının en çok duyması gereken budur herhalde. Bunun geçici bir süreç olduğunu bilmelerine rağmen, hassas dönemlerinde biraz desteğe hayır demeyeceklerdir. Onlara güzel olduklarını söyleyin ve bunu yaparken içten olun.

8. Nasılsın?

Hamileliğin nasıl gittiğinden değil, kendilerini nasıl hissettiklerinden bahsediyoruz. O sadece bebek taşıyan bir kadın değil, bir birey ve bunu unutmadığınızı gösterip, halini hatırını sormanız, anlatmak istediklerini dinlemeniz çok önemli...

HT Hayat