Güzelliği aşk mı şekillendiriyor?

Güzelliği aşk mı şekillendiriyor?
Güncelleme:

Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, ''Değişime ne zaman ihtiyaç duyarız?'' sorusunu yanıtlıyor...

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak “kişinin istekleri ve uygun ameliyat veya uygulamaların seçimi; o kişinin sosyal ve özel yaşantısıyla da çok yakından ilgili bir durumdur” diyor. İstatistiklere göre geçen yıl evlenen çift sayısı 600 bin iken, 131 bin de boşanma gerçekleşmiş. Bir önceki yıla göre boşanma oranı ise yüzde 4,5 artmış durumda. Tabi ki her boşanmanın sebebi aldatmak veya aldatılmak değil. Ama aldatılmak veya boşanmak bir insanın hayatını değiştirebilen en önemli durumlardan birini oluşturuyor. Değişim ihtiyacı da en çok bu zor süreçlerde karşımıza çıkıyor. Aysun Bölükbaşı Mamak, bunun son derece doğal sonuçlardan biri olduğunu söylerken; “aldatılma ile karşılaşmış birinin kendini sorgulaması, bedensel özelliklerini yargılaması ve diğer kadınlarla karşılaştırması kaçınılmaz olur” diyor.

Peki kendimizi hangi zamanlarda sorguluyoruz?

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak’a göre bunu en çok yeni bir işe başlarken, yeni bir ilişkiye hazırlanırken, toplumda başka bir sıfatla tekrar yapılanırken yapıyoruz. Bu sorgulamada kadınlar daha çok neyi fark ediyor? Arkadaşlarının vücutlarına daha iyi baktığını, egzersiz yaptığını, kremlerini ve yüz bakımlarını hiç aksatmadan takip ettiklerini… Bu nedenle yenilenme sürecinin en önemli parçalarından birini de estetik uygulamalar oluşturuyor. Mamak, estetiğin kaliteli bir değişimin en önemli parçası olduğu kadar, yaşının iyisi olmayı sağlaması açısından da en büyük destek olduğunu ekliyor.

Bu anlarda yüzümüzdeki sarkmayı, karnımızda ve memelerimizde olan gevşemeyi belki de daha çok ayırt ediyoruz. Bu değişimin ilk aşamasını en çarpıcı olan bölgenin estetik değişimi oluşturuyor. Kimine göre bu, yıllardır göz ardı ettiği karnındaki gevşeme ve sarkma, kimilerine göre göğüslerindeki deformasyon, kimilerine göre ise yüzündeki çizgi ve çökmeler oluyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, “estetik uygulamalara başlamak ister böyle bir aşamanın sonucunda alınan bir kararla, isterse yaşamınızın bir parçası dahilinde her ne sebeple olursa olsun, önemli olan kendi bedeninizde mutlu olmanız. Estetik işlemler hiç bir zaman bir başkası için yapılmaz; ne bir eş, ne bir sevgili ne de bir arkadaş… Estetik, değişim sürecinizi desteklemek ve size kendinizi daha iyi hissettirmek için vardır. Üzücü bir sürecin ardından değişim anlamında büyük kararlar vermek gerçekten iyi düşünülmesi gereken bir konudur. Bu konuda da size en iyi yol gösterici doktorunuz olacaktır. Doktorunuza yardımcı olacak en önemli şey ise kendinizi en doğru şekilde ifade etmenizdir. Karşılıklı güven ve iyi bir diyalog, iyi bir sonucun önemli aşamalarından biridir.” diye sözlerini tamamlıyor.