Göz sağlığınız için bunlara dikkat !

Göz sağlığınız için bunlara dikkat !

Gözlerinizin sağlığını korumak için bu 5 maddeye dikkat edin.

Vücudumuzun en hassas ve belki de en önemli organlarımızdan biri olan gözlerimizin sağlığı için nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?   İşte sağlığınız için gerçekten önemli olan sorular ve cevapları: Op. Dr. Elvan Yalçın, göz sağlığını korumanın 10 pratik yolunu anlattı: 

- Bebeğinizi hiçbir şikâyeti olmasa bile ilk 1 yaşında muayene ettirin. Çünkü bu muayene bebeği göz tembelliğinden korur.

- Çok uzun saatler oynanan bilgisayar oyunları gözde kirpik dibi iltihabı, alerji ve kuruluk yapabilir. Ayrıca uzak görme kusuru oluşmasını tetikleyebilir.

- Gözde sulanma, kaşıntı, ağrı, okurken zorlanma, yazıların birbirine karışması, göz ve baş ağrısı olması, başı eğik tutarak okuma, gözleri kısarak bakma, odaklanma problemleri göz hastalıkları belirtisidir.

- Çalışma ortamınızda soft tone sarı aydınlatma kullanın. Şeker hastasıysanız ve sporcuysanız göz dibi muayenesini ihmal etmeyin. 

5- Makyaj malzemelerini ortak kullanmayın. Göz nezlesi olarak bilinen konjonktivit göz farı, göz kalemi ve rimel gibi başkasının makyaj malzemeleriyle geçebilir.