Gelinlik seçerken nelere dikkat etmek gereliyor?

Gelinlik seçerken nelere dikkat etmek gereliyor?
Güncelleme:

Düğün gününde muhteşem görünmenin sırrı, vücut tipine uygun gelinlik seçimi yapmak...

Sizi daha fazla heyecanlandırmak istemiyoruz ama hayatınızın en pahalı, herkes tarafından ilgiyle bakılacak olan, sizi gecenin prensesi yapacak, her açıdan mükemmel durması gereken kostümünü almak üzeresiniz.

Şüphesiz tüm kızların, çocukluktan itibaren kurdukları hayallerin baş kahramanıdır gelinlik…Küçüklükten itibaren beynin bir köşesinde bir takım modeller tasarlanır, hayaller kurulur. Evlilik günü gelip çattığında hayali kurulan modeller, dergilerde, internette ve modaevlerinde aranır, durulur... Ve işte şu andan itibaren hayallerinizi süsleyen gelinliğinizi seçecek ve en mutlu gecenizde giyeceksiniz... Hazır mısınız?

Her şeyden önce provalarda yanınızda olacak, size fikir ve moral verecek, düğün günü kaprislerinizi ve nazınızı çekebilecek kardeş, abla ya da yakın bir arkadaşınıza karar vermeniz gerekiyor...

Daha sonra kafanızdaki soruların bir kısmını azaltmak için, gelinlik mağazalarında çeşitli modeller deneyerek size ve vücudunuza yakışan modeli tespit edebilirsiniz. Modeller içinde kaybolmamak için kendinizi nasıl bir gelinliğin içinde hayal ediyorsunuz, karar verin.

Mümkünse hafta sonu yerine hafta içi bakının, böylece size yardımcı olacak olan satış görevlisi size daha fazla vakit ayırabilir ve tüm dikkatini size yoğunlaştırabilir. 

Unutmayın; günümüzde birçok gelinlik mağazası randevu sistemi ile çalışır, önceden arayıp randevu almanız gerekebilir.

Gelinlik seçimi hazırlıkların en keyiflisi ama aynı zamanda en riskli olanıdır. Sayısız provalar ve karar değişiminden sonra, düğüne bir kaç gün kala bitecek olan gelinliğinizin hayalinizdeki gibi olmayacağı, heyecandan verdiğiniz kilolar yüzünden üzerinize istediğiniz gibi oturmayacağı korkusu vardır. Bu tarz son an streslerini yaşamamanız için gelinliğinizi bir hafta kadar önce alacak şekilde yaptırmanızda fayda vardır. Böylece gerekli düzeltmeleri yapabilecek zamana sahip olursunuz.

Gelinliğinizi diktirme haricinde hazır alma şansınız da vardır. Belki de birbirinden güzel ve çekici hazır gelinlikler arasından hayalinizdeki gelinliği kolayca bulacaksınız.

Houte Couture tasarımlara da bakmanızı tavsiye ediyoruz.

Ayrıca gelinlikler arasından vücut kusurlarınızı kapatan, boyunuza ve kilonuza gidecek bir modeli seçmelisiniz. Hoşunuza giden, güzel yerlerinizi vurgulamak sizin elinizde; boyun, göğüs ya da sırt dekoltesi gibi... Asla ve asla bir gelinliği başkasının üzerinde güzel durduğu için almamalısınız.

Gelinliklere bakarken; her gelinliğin askıda farklı, üstünüzde farklı durabileceği gerçeğini unutmayın. Cesur olun!

Aynı zamanda hayallerinizdeki gelinlik fiziksel özelliklerinizle ne derece örtüşüyor; bu ayrımı iyi yapın.

Tarz konusu size kalmış; 18.Yüzyılın romatizma ile 21.yüzyılın modern çizgilerinin birbirine karıştığı modeller mi, yoksa egzantrik ve çılgın bir tasarım mı? Yoksa feminen ama klasiğin vazgeçilmez zarafeti veya ille de masumiyet mi?

Gelinliğinizin uzunluğuna da dikkat etmeniz gereken diğer bir konu. Gece boyunca eziyet çekmemek ve en kötüsü takılıp düşmemek için özellikle eteğin ön tarafının yerden az da olsa yukarda olmasına dikkat edin.

Gelinliğinizde doğru model seçimi kadar doğru kumaş seçimi de önemlidir. Yaz aylarında tül, şifon, organze, ipek, tafta gibi rahat hareket edebileceğiniz hafif kumaşları, kışın ise ziberlin, gazar, mikado, saten düşes, saten, krep gibi daha tok ve dolgun duran kumaşları tercih edebilirsiniz.

Düğün mekanınız ve düğününüzün teması da gelinlik seçiminizde etkili olacaktır. Balo salonunda yapacağınız düğünlerde gösterişli, bol taşlı kabarık modeller; kır düğünü veya ev partisi havasındaki düğünlerde ise daha sade, yürümenizi ve hareket  kabiliyetinizi kolaylaştıracak modeller seçebilirsiniz.

Kış düğünlerinde havanın soğuk olması sebebiyle gelinlik üstüne alacağınız palto, etol veya şal olarak ne giyeceğinize karar verin; hatta modaevinize veya terzinize danışın.

Gelinlik provalarınıza giderken gelin iç çamaşırınızı ve gelin ayakkabınızı yanınızda götürmeyi unutmamalısınız.

HT Hayat