Gelinlik ayakkabısı nasıl seçilir?

Gelinlik ayakkabısı nasıl seçilir?
Güncelleme:

Doğru gelin ayakkabısını bulmak istiyorsanız bu önerileri dikkate alın...

Ayakkabı seçimi her zaman dikkat edilmesi gereken bir nokta olsa da nişan/düğün gibi özel günlerde daha dikkatli seçimler yapmak gerekiyor. Biz kadınlar olarak genellikle ayakkabıların dış güzelliğine baksak ta düğün gecenizi ayakkabısız tamamlamak istemiyorsanız önleminizi baştan almak en iyisi. Unutmayın, rahat ve mutlu bir gelin olmak için en önemli kural gelinliğin ve ayakkabının rahat olmasıdır…

Mecrea'dan doğru gelin ayakkabısını seçmenize yarayacak tüyolar:

1. Ayakkabı seçiminde en rahat olan modeller saten, dantel, süet ve deri olanlarıdır. İlkbahar gelini olacaksanız süet bir ayakkabıyla hem çok tarz hem de rahat olabilirsiniz. Rugan ayakkabılar esneme payı olmadığından ayağın arka ve yan kısımlarından vurma yapabilir, dikkat edin. Ayağınızı o anda sıkıyorsa sıkıyordur başka bir model deneyin.
 
Ve ön yargılarınızdan vazgeçin, gelinlik ayakkabısı illa ki beyaz olmak zorunda değildir.

2. Normal zamanda topuklu ayakkabı giymeye pek alışık değilseniz 12 cm topuk ve 3-4 santimlik platformu çok aşmayın. Boyunuz uzun görünsün diye ısrarla aldığınız uzun topuklu ayakkabılarınızı gecenin sonunda bir kenarda bırakıp oynamak zorunda kalabilirsiniz.  Platform her zaman topuklu ayakkabıyı daha rahat bir hale getirir. Bu yüzden platformu olmayan bir topuklu ayakkabı almak istiyorsanız bir kere daha düşünün!

3. Çivi ya da iğne topuklu modeller yerine kalın ya da orta kalınlıkta koni şeklinde olan topukları tercih edebilirsiniz. Topuğun şekliyle alakalı bir diğer sorun da bol bol oynayacağınız düşünülürse topuğun sağlamlığı olacaktır. Çok ince topuklar sağlam olmayacağı gibi yürüyüşünüzü de bozabilir.

4. Ayakkabıcıda kısıtlı bir zaman içinde beğenip rahat ettiğiniz bir ürünü evde denediğinizde rahat etmeyebilirsiniz. Bu yüzden ayakkabıyı dışarıda giymeden önce evde uzun uzun prova yapın ve rahat hissetmiyorsanız değiştirin ya da iade edin. En mutlu günümüzü bir çift ayakkabı uğrana zehir edemeyiz değil mi? 

5. Rahat yedek bir ayakkabı olmazsa olmazınız olmalı… Babet olur, sandalet olur, minik topuklu bir ayakkabı olur hiç farketmez. Gelinliğinize uyacak bir çift yedek ayakkabıyı yanınızdan ayırmayın. Böylece salona girişinizi topuklu ayakkabınızla yaptıktan sonra babetlerinizi giyip dans pistine fırlayabilirsiniz.

6. Gelinliğinizin boyunu ayarlamadan önce mutlaka ayakkabılarınızı almanız gerekir. Son provanızda kesin olarak giyeceğiniz ayakkabıya karar vermiş olmalısınız. Aksi taktirde gelinliğinizin etekleri gereğinden uzun kalabilir ve kazalara yol açabilir ya da gerektiğinden kısa kalarak komik bir görüntü oluşabilir.

7. Ayakkabı işini hallettiğimize göre yanımızdan eksik etmememiz gereken son 3’lü: Topuk koruyucu, kaydırmaz ve yara bandı olmalı…