Filmlerden evlilik tavsiyeleri

Filmlerden evlilik tavsiyeleri
Güncelleme:

Sinema tarihinin 100 yıllık geçmişi boyunca, en sevdiğimiz çiftlerden birçok mutlu evlilik tavsiyesi aldık.

Filmlerden edindiğimiz en iyi evlilik tavsiyelerini topladık. Bu romantik sahnelerde neler keşfettiğimizi hatırlamak için aşağıdaki metni okuyun ve evlenirken bu sahnelerden herhangi birinden ilham alıp almadığınız hakkında düşünün. Elbette ki hepsi iyi tavsiyeler değildi ( Baba filmindeki Michael ve Kay’in evlenme şeklini örnek almak istemezsiniz). Ama bazıları sürpriz bir şekilde etkiliydi.

Harry Sally ile Tanışınca - Son sahne, itiraf

Eşinize onu sevdiğinizi söylüyorsunuz; ancak, gerçekten de onun hakkındaki her şeyi seviyor musunuz? Harry Sally ile Tanışınca filmindeki bu sahnede, Harry (Billy Crystal) Sally (Meg Ryan) ile henüz evli değildir. Ama yine de bize partnerinizin tuhaf hareketlerini bile sevebilmenin önemini anlatıyor. “71 derecede bile üşümeni seviyorum. Bir sandviçi bir buçuk saatte yapmanı seviyorum. Sanki deliymişim gibi bana baktığında burnunu buruşturmanı seviyorum. Bütün günü seninle geçirdikten sonra giysilerimin hala parfümünün kokusuyla dolu olmasını seviyorum” diyor.

Yukarı Bak - Her ana değer vermek

2009 yılının animasyon filmi Yukarı Bak'taki açılış sahnesi, evliliğin para biriktirmek ya da ilk evinizi dekore etmek gibi sıradan anların birleşmesiyle oluştuğunu hatırlatan sevimli bir sahne. Evliliğin, büyük dönüm noktaları arasında kalan günlük mücadelelerini ve keyfini unutmamayı öğütlüyor.

İki Kadın, Bir Erkek - Evlilik zordur

Evlilik her zaman kolay değildir; özellikle de uzun zamandır birlikteyseniz. 2010 yılı yapımı İki Kadın Bir Erkek filminde Jules (Julianne Moore) açıklıyor: “Evlilik zordur… Sadece iki kişi, didinip duruyorsun, her geçen gün yaşlanıyorsun, değişiyorsun. Bu bir maraton, değil mi?”

Kuş Kafesi - Harika bir takım olduğunuzu bilin

1996 yılının komedi filmi Kuş Kafesi'nde Albert (Nathan Lane), partnerinin ailesini kandırabilmek amacıyla heteroseksüel rolü yapmak ister. Partneri Armand (Robin Williams) önce karşı çıkar; ancak sonra yumuşar ve şöyle der: “Sen müthiş bir oyuncusun, ben de müthiş bir yönetmen. Birlikte her şeyi yapabiliriz.” Hayat arkadaşınızla birlikte hareket ettiğinizde durdurulamazsınız!

Rüzgar Gibi Geçti - Seni seviyorum demek için geç kalma

1939 yılı klasiği Rüzgar Gibi Geçti'de, birbirlerini ne kadar çok sevdiklerini kabul edebilselerdi eğer, Scarlett (Vivien Leigh) ve Rhett (Clark Gable) yaşadıkları bütün sorunlardan kaçabilirlerdi. Filmin son sahnesinde Scarlett, onu çok sevdiğini Rhett’e söylemeye çalışır; ancak artık çok geçtir.

Julie ve Julia - Destek verin

Julia Child (Meryl Streep), istediğinin ne olduğunu çözmeye çalışırken, kocası Paul (Stanley Tucci) yolculuğu boyunca eşinin yanında olur Julie ve Julia'da. “Gerçekten yapmayı istediğin nedir?” diye sorar bu sahnede. Çoğu kadının kariyerinin olmadığı o zamanlarda bile, Julia’yı hayallerinin peşinden gitmesi için cesaretlendirir.    

Shrek - Partnerinizin güzelliğine her zaman inanın

2001 yılı filmlerinden “Shrek” de, dev formundan eski insan haline dönemeyeceğini anlayan Fiona, “Güzel olmam gerekirdi.” der. “Ama sen zaten güzelsin!” cevabını alır kocasından – her seven eşin yapması gerektiği gibi. Nasıl görünürseniz görünün, eşiniz her zaman harika göründüğünüzü düşünmeli.

HT Hayat