Evrensel Motifler Kültür Ve Sanat Festivali'ne büyük ilgi

Evrensel Motifler Kültür Ve Sanat Festivali'ne büyük ilgi

Süleyman Şah Üniversitesi Evrensel Motifler Kültür ve Sanat Festivali açılış töreni Tuzla Leyla Dumankaya Kampüsünde düzenlendi.

Festivalin açılış töreninde Süleyman Şah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Dumankaya, Mütevelli Heyet Üyesi Hatem Saykı, Mütevelli Heyet Üyesi Tahir Yamakoğlu, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Ekiz, Oyuncu Aslıhan Güner, Oyuncu Tolga Güleç ve Komedyen Atalay Demirci’nin yanı sıra çok sayıda davetli de hazır bulundu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği festival kapsamında üniversitemiz ilk mezunlarını da vermenin heyecanını yaşadı. Üniversitenin Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan öğrencilere İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Aslan ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih İyiyol plaket takdim etti.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Aslan, mezun olan mezun olan öğrencileri tebrik ederken bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar diledi. Aslan, Süleyman Şah Üniversitesinin ilk mezunları olmaları nedeniyle öğrencilerin sorumluluğunun daha çok arttığını kaydetti.

Festivalin açılışında konuşan İbrahim Dumankaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Süleyman Şah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Dumankaya, düzenlenen festivalle birlikte üniversitenin en önemli hedefleri arasında yer alan dünya üniversitesi olma yolunda önemli adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Dumankaya, üniversite olarak en önemli hedeflerinden birinin 5 yıl içerisinde dünyanın 100 ülkesinden öğrenciye eğitim vermek olduğunu kaydetti.

66 ülkeden 188 öğrencinin kendi kültürlerini tanıttığı festival kapsamında öğrenciler kendi kültürlerine ait folklorik değerleri davetlilerle paylaşma imkanı buldular. Açılan stantlarda ülkelerinin tatlarını tanıtan öğrenciler davetlilere kültürel yemeklerinden de sundular.

Kaşık oyunu için oluşturulan ve çeşitli ülkelerden öğrencilerin yer aldığı halk oyunları grubu davetlilerden yoğun ilgi gördü.

Öte yandan törenlere katılım gösteren oyuncu Aslıhan Güner, oyuncu Tolga Güleç ve komedyen Atalay Demirci\'ye meslek alanlarında gösterdikleri başarılardan dolayı plaket takdim edildi.

Aslıhan Güner, festivalde yer almaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade ederken dünya barışının kültürlerin bir araya gelmesiyle yaşanacağını, festivalin de buna çok güzel bir örnek olduğunu anlattı.

Ödülünü Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Dumankaya’dan alan komedyen Atalay Demirci, sahnede yaptığı esprilerle davetlileri güldürdü. 

Festivalin ilk günü, Medeniyetler Korosunun konseri ile sona erdi.

Evrensel Motifler Kültür ve Sanat Festivali bugün düzenlenecek SSU BAND ve Mehmet Erdem konseri ile sona erecek.