Evlilikte tasarrufa da ''evet''

Evlilikte tasarrufa da ''evet''

Yepyeni hayatlarına ''evet'' demek üzere son hazırlıklarını yapan çiftler, en cazip tasarruf yöntemleri ile evde mucizeler yaratabilir.

Yeni bir hayata “evet” derken, ortak yaşamın getirdiği yükümlülükleri de en doğru biçimde yönetmek gerekir. Evlerde sarf edilen enerjinin yaklaşık yüzde 20’sinin elektrikli aletlerden kaynaklandığı göz önüne alınırsa; uygulanabilecek küçük adımların, büyük farklar yaratarak tasarruflu bir hayatın temelini oluşturabileceği söylenebilir.

“Enerji Verimliliği Etiketi” olan aletleri seçmekte fayda var

Yeni kurulacak evlere yapılan elektrikli ev aletleri alışverişi esnasında “Enerji Verimliliği Etiketi”ne sahip ürünleri tercih etmek, ilgili cihazın yıllık enerji tüketimi bazında fikir sahibi olunmasını sağlayarak tasarrufu kolaylaştırır. Buna göre; A, B, C, D, E,F ve G harfleriyle ifade edilen ve 7 gruptan oluşan sınıflandırmada “A” sınıflandırması en düşük enerji tüketimini ifade eder. “A” sınıfı bir alet alınması, yıllık ortalama enerji tüketiminde yüzde 45 oranında bir tasarruf elde etmeye yardımcı olur.

Küçük adımlar faturaları da aydınlatıyor

Özellikle yeni evli çiftler tarafından, her geçen yenileri çıkan son teknoloji ürünleri tercih ediliyor. Daha az enerji tüketen LED aydınlatma da bu seçimlerden biri. Enerji verimli ürünlerin, evlerde sağlayacağı kaliteli aydınlatmanın yanı sıra, faturalara da olumlu bir biçimde yansıdığı bir gerçek. Duvarlara daha açık renkte boya uygulanması ve kullanılmayan odaların ışıklarının kapalı tutulması gibi basit yöntemler elektrik faturalarını da aydınlatıyor.

Mutfaktaki elektrikli ev aletlerinde dikkat edilmesi gerekenler

EnCazip konuyla ilgili: “Çoğu zaman evlerimizde, özellikle mutfaklarda elektrikle çalışan birçok aletin fişini prizde bırakıyoruz. Çay, kahve makineleri, el mikserleri derken mutfakların gündelik yardımcıları prize takılıyken kullanılmıyor olsa da enerji tüketmeye devam eder. Kullanılmayan her cihazın fişten çıkarılması daha az enerji tüketimine, böylelikle de daha ucuz elektrik faturası ödenmesine yardımcı olur” yorumuna yer verdi.